Oficialii instalați de Rusia susțin că Ucraina ar fi atacat un depozit de combustibil de la centrala nucleară Zaporojie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii numiți de Rusia în Ucraina au comunicat, luni, că o rachetă ucraineană a lovit un depozit de combustibil de la centrala nucleară Zaporojie, în urma atacului a rămas o gaură în acoperiș, relatează agenția de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, conform Agerpres

Kievul și Moscova se acuză reciproc de atacuri asupra centralei Zaporojie. FOTO Profimedia (Arhivă)
Kievul și Moscova se acuză reciproc de atacuri asupra centralei Zaporojie. FOTO Profimedia (Arhivă)

Membrul administrației sprijinite de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a publicat o fotografie pe Telegram în care s-ar observa o gaură în acoperișul unei clădiri a obiectivului utilizată pentru depozitarea combustibilului pentru reactorul instalației. 

Reuters nu a putut verifica informaţiile de pe front. 

Controlul asupra centralei a fost preluat de armata rusă încă din luna martie, iar ulterior Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de bombardamente.  

În urma informațiilor cu privire la acest atac, oficialii au afirmat că nivelurile de radiații sunt în limite normale. 

Oficialii instalați de ruși în Zaporojie au învinuit, luni, Ucraina că „trage încontinuu” asupra centralei. Ucraina a utilizat un tun Howitzer M777 produs în SUA pentru a lansa obuze de artilerie, conform agenţiei de presă TASS, care citează administraţia locală, scrie Reuters. 

Forţele armate ale Ucrainei folosesc obuzierul american M777 pentru atacuri asupra Energodar” şi „a fost înregistrată o lovitură pe acoperişul unei clădiri speciale de pe teritoriul centralei nucleare electrice Zaporojie", a transmis, luni, administraţia militaro-civilă a oraşului (VGA), instalată de ruşi, citată de agenţia TASS. 

Informațiile cu privire la aceste lovituri vin în timp ce directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a comunicat, luni dimineaţa, că o misiune a AIEA se află în drum spre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie.  

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri