Oficial ucrainean: Rusia nu poate desfășura operațiuni de amploare pe mai multe direcții în același timp

0
Publicat:

Forțele invadatoare ruse nu au capacitățile necesare de a desfășura simultan ofensive pe mai multe direcții, afirmă un reprezentant al Direcției Principale de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Război în Ucraina FOTO Profimedia
Război în Ucraina FOTO Profimedia

Potrivit lui Vadim Skibițki, Rusia nu are în prezent în Ucraina forțe plauzibile pentru a desfășura operațiuni ofensive la scară largă pe mai multe direcții.

În acest context, comandandamentul militar rus caută încontinuu să-și refacă forțele cu mobilizări mascate, inclusiv de migranți, spune reprezentantul HUR.

Totuși, potrivit acestuia, nu este clar dacă mobilizările în curs se ridică la nivelul ambițiilor politice și militare ale regimului de la Moscova.

Recent, HUR a menționat că Rusia recrutează câte 1.000 de voluntari pe zi, dar această mobilizare nu face decât să umple pierderile de pe câmpul de luptă.

Rusia are nevoie de o mobilizare generală pentru a-și constitui o „rezervă strategică puternică”, apreciază oficialii de la Kiev.

Întrebat despre o nouă campanie de mobilizare deschisă, Vladimir Putin a susținut că nu este nevoie. Însă mulți analiști militari și observatori politici specializați în Rusia sunt de părere că o nouă mobilizare este iminentă, cel mai probabil după așa-zisele alegeri prezidențiale programate pentru perioada 15-17 martie anul acesta.

Tăcerea lui Putin pe această temă înainte de așa-zisele alegeri prezidențiale nu este nefirească, în condițiile în care primul val de mobilizare, anunțat în septembrie 2022, a fost primit cu ostilitate și a stârnit proteste în Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite