Oficial ucrainean: Asasinul fostului deputat rus ucis la Kiev era un agent al Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucigaşul lui Denis Voronenkov, un fost deputat rus critic al Kremlinului, era un cetăţean ucrainean instruit pentru a fi agent al Guvernului rus, a declarat vineri un consilier al ministrului ucrainean de Interne Arsen Avakov, după crima care a avut loc joi în centrul Kievului.

Criminalul, Pavel Parşov, a trecut în secret graniţa Ucrainei în Belarus în 2015 şi şi-a continuat drumul spre Rusia, unde a fost antrenat în acţiuni de sabotaj şi însărcinat să se infiltreze în armata ucraineană, a explicat Anton Geraşcenko pe pagina sa de Facebook, conform agenţiilor de presă DPA şi Agerpres.

Parşov a servit apoi în Garda Naţională a Ucrainei timp de un an, potrivit oficialului ucrainean.

Fostul deputat rus Denis Voronenkov, un critic vehement al Kremlinului, a fost împuşcat mortal joi în faţa unui hotel de lux din centrul Kievului. Un bodyguard a reuşit să-l rănească pe atacatorul de 28 de ani, care a murit mai târziu.

image

Pavel Paşov, presupusul asasin al lui Denis Voronenkov FOTO 112.ua

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a calificat crima drept un „act de terorism de stat din partea Rusiei“, cu semne de implicare a unor agenţi ruşi.

Kremlinul a respins cu promptitudine aceste acuzaţii, catalogându-le drept „absurde“.

Voronenkov era considerat un martor în dosarul împotriva fostului preşedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, acuzat de trădare şi demis în urmă cu trei ani pe fondul unor proteste de masă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite