Oficial rus, vizită în Herson, prima zonă care va fi anexată Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
herson

Parlamentarul rus Anna Kuznetsova a vizitat regiunea Herson ocupată de ruşi în Ucraina, pentru a discuta despre nevoile sociale şi de asistenţă medicală ale populaţiei locale, a informat sâmbătă agenţia de presă de stat RIA. scrie Reuters.

Au existat rapoarte confirmate despre înalţi oficiali ruşi care au vizitat zonele de luptă de când Rusia şi-a invadat vecinul pe 24 februarie.

Hersonul este prima regiune care urmează să fie anexată după ce Moscova a declarat în aprilie că a câştigat controlul deplin asupra regiunii în care au avut loc sporadice proteste anti-ruse.

Kuzneţova, şeful adjunct al Dumei sau al Camerei inferioare a parlamentului din Rusia, a discutat despre furnizarea de produse alimentare, precum şi produse medicale şi alte produse necesare copiilor, a informat RIA.

„Suntem aici gata să oferim asistenţă”, a spus Kuzneţova, soţia unui preot ortodox şi mamă a şapte copii.

Agenţia nu a raportat când a avut loc vizita. Reuters nu a putut verifica independent raportul.

Rusia spune că „operaţiunea sa specială” în Ucraina a fost necesară pentru a dezarma Ucraina şi pentru a-şi proteja vorbitorii de rusă de „fascişti”. Ucraina şi mare parte din Occident numesc asta un pretext fără temei pentru un război imperialist de agresiune.

Herson, care găzduieşte un oraş-port cu acelaşi nume, oferă o parte din legătura terestră dintre peninsula Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o din Ucraina în 2014, şi zonele separatiste susţinute de ruşi din estul Ucrainei.

Kremlinul a spus că depinde de rezidenţii care locuiesc în regiune să decidă dacă vor să se alăture Rusiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite