Oficial militar ucrainean: Soldaţii ruşi care s-au retras de lângă Kiev aveau cu ei uniforme de paradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ruşi la parada de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie 9 MAI 2021 FOTO EPA-EFE
Soldaţi ruşi la parada de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie 9 MAI 2021 FOTO EPA-EFE

Soldaţii ruşi au luat cu ei uniforme militare de paradă, aşteptându-se probabil să captureze Kievul în doar două zile, spune un oficial militar ucrainean citat de Insider.

Soldaţii ruşi ce se îndreptau spre Kiev aveau cu ei uniforme de paradă, ca şi cum s-ar fi aşteptat la o victorie rapidă, a declarat joi presei Oleksandr Hruzevici, adjunctul de personal din cadrul Comandamentului Forţelor Terestre ale armatei ucrainene.

Oficialul militar ucrainean a spus că uniformele de paradă au fost descoperite în vehiculele militare abandonate de soldaţii ruşi care s-au retras din zonele din preajma Kievului. E improbabil ca aceste uniforme de obicei colorate şi pline de decoraţii să poată fi folosite în luptă.

„Am mai găsit şi un număr de uniforme de paradă acolo, prin urmare ei se aşteptau să ia Kievul în două zile şi apoi să organizeze o paradă. Deci am am putea spune că le-am năruit complet planurile”, a spus acesta.

Aşteptările Rusiei privind o victorie rapidă în Ucraina au fost confirmate de serviciile de informaţii ale ţărilor occidentale ca fiind strategia iniţială a armatei ruse şi întărite de analiştii militari care au spus că ruşii nu par să fi anticipat o asemenea rezistenţă ucraineană.

După ce nu au reuşii să avanseze spre Kiev şi blocaţi de probleme tehnice şi tehnice, soldaţii ruşi au început să se retragă din regiunea Kiev, lăsând însă în urmă civili executaţi şi mine.

Hruzevici a avertizat însă asupra faptului că Kievul poate fi lovit în continuare şi că sunt încă descoperite grupuri sabotoare lăsate în urmă în timpul retragerii.

Rusia a anunţat că şi-a îndeplinit scopurile unei prime faze a „operaţiunii militare speciale” şi că în perioada următoare îşi va concentra eforturile de luptă asupra estului Ucrainei. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite