Liderul cecenilor a anunţat de 26 de ori capturarea oraşului Mariupol „până seara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramzan Kadîrov şi Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Ramzan Kadîrov şi Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Preşedintele Republicii Cecene Ruse, Ramzan Kadîrov, a anunţat de 26 de ori, de la începutul lunii martie, că oraşul Mariupol va fi capturat până la lăsarea serii, pe canalul său de Telegram, potrivit Realitatea Caucazului. După o lună de bombardamente, în care oraşul a fost blocat de forţele ruse, armata Ucrainei continuă să controleze mai multe districte ale oraşului.

Începând cu data de 4 martie, şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat de 26 de ori pe canalul său de telegramă că oraşul ucrainean Mariupol, care este blocat de armata rusă, inclusiv de unităţi ale regimentului Ministerului Afacerilor Interne şi Gărzii Naţionale din Cecenia, va fi capturat, scrie Realitatea Caucazului

Însă, potrivit sursei citate, după o lună de bombardamente necontenite şi o blocarea oraşului, în care majoritatea clădirilor au fost distruse, armata ucraineană continuă să controleze mai multe părţi din Mariupol.

Mariupol a fost distrus în proporţie de 90% de armata Federaţiei Ruse, iar o parte din două districte ale oraşului au fost capturate temporar, în timp ce luptele continuă în altele, mai arată sursa citată. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite