Oficial german cere permisiunea Bruxelles-ului să îi trimită acasă pe europenii care vin să acceseze ajutoare

0
0
Ţările occidentale sunt tot mai reticente în privinţa imigranţilor

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat, marţi, înainte de JAI, că aşteaptă o poziţie a vicepreşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, privind posibilitatea de a-i trimite acasă pe europenii, inclusiv români, care vin în Germania pentru a beneficia de ajutoare sociale.

Hans-Peter Friedrich a recunoscut că mulţi români şi bulgari muncesc serios în Germania, dar a precizat că Berlinul nu mai poate accepta primirea est-europenilor care vin doar pentru a accesa ajutoarele sociale. "E adevărat, multe persoane din România şi Bulgaria, dar şi din alte ţări din Estul Europei, vin în Germania pentru a munci serios şi aceştia sunt bineveniţi. Din păcate, sunt şi unii care vin doar pentru că vor să aibă acces la ajutoarele sociale. Nu putem accepta asta şi mă aştept ca şi Comisia să înţeleagă aceste diferenţe", a declaratFriedrich jurnaliştilor, înainte de Consiliul JAI, care are loc la Luxemburg.

Ministrul german de Interne a precizat că edilii marilor oraşe se plâng de problemele cu care se confruntă din cauza unor astfel de cazuri.

„Nu putem ignora aceste probleme. Am nevoie din partea Uniunii Europene de o poziţie clară în acest sens: dacă îi putem trimite înapoi pe cei care vin să primească ajutoare sociale şi dacă putem să le interzicem revenirea. Este o întrebare concretă, juridică şi sper ca astăzi comisarul pentru Justiţie să răspundă clar la această întrebare", a mai spus Hans-Peter Friedrich.

Anterior, ministrul german a declarat pentru cotidianul Die Welt că în anumite cazuri libertatea de circulaţie în interiorul Uniunii Europene ar trebui „restrânsă". "Libertatea de circulaţie nu include şi dreptul de a beneficia în mod nedrept de ajutoare sociale", a spus Hans-Peter Friedrich.

Pe agenda reuniunii Justiţie şi Afaceri Interne se află şi prezentarea unui raport interimar al Comisiei Europene privind fiind libera circulaţie a persoanelor în Uniunea Europeană.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite