Odesa a rămas fără electricitate după un atac rusesc cu drone-kamikaze

0
Publicat:

Oraşul Odesa, din sudul Ucrainei, a rămas aproape în totalitate fără electricitate după un atac cu „drone-kamikaze” lansat de Rusia în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Odesa: Clădiri distruse de bombardamente rusești FOTO Profimedia
Odesa: Clădiri distruse de bombardamente rusești FOTO Profimedia

„Deocamdată, oraşul este fără electricitate”, a declarat consilierul prezidențial Kirilo Timoşenko într-un mesaj publicat pe contul său de Telegram.

Cu toate acestea, infrastructurile esenţiale, inclusiv spitalele şi maternităţile, au acces la curent, a precizat oficialul ucrainean. „Situaţia rămâne dificilă, însă este sub control”, a adăugat Timoşenko.

Potrivit lui Maksim Marşenko, guvernatorul regiunii Odesa, Rusia a atacat oraşul cu „drone-kamikaze” în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. „Din cauza loviturilor, nu este electricitate în aproape toate districtele şi comunităţile regiunii noastre”, a precizat el.

Două drone au fost doborâte de unităţi ale apărării aeriene ucrainene, a adăugat Marşenko.

Vineri, autoritățile de la Kiev au afirmat că regiunile din sudul Ucrainei, inclusiv Odesa, sunt cele mai afectate de atacurile rusești asupra infrastructurii energetice.

Joi, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat că armata rusă va continua loviturile asupra reţelei energetice a Ucrainei, în pofida criticilor ferme ale Occidentului împotriva acestor atacuri sistematice care au cufundat milioane de persoane în frig şi obscuritate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite