O rusoaică şi soţul ei neamţ au fost arestaţi pentru uciderea a două refugiate ucrainene şi răpirea unui bebeluş

0
Publicat:

Pe 7 martie, pe malul râului Rin în Hockenheim, Germania, a fost descoperită moartă o refugiată ucraineană în vârstă de 27 de ani, care anterior fusese dată dispărută. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că au dispărut şi bebeluşul în vârstă de cinci săptămâni, dar şi mama femeii moarte, potrivit Newsweek.

Poliţia a arestat cuplul suspect de crime, foto arhivă
Poliţia a arestat cuplul suspect de crime, foto arhivă

Acuzaţi de toate aceste fapte sunt o rusoaică, în vârstă de 43 de ani, și soţul ei neamţ, în vârstă de 44 de ani.

Victima, Marharyta Razaz fugise din Harkov, Ucraina, și locuia împreună cu mama sa într-un adăpost pentru refugiați din Mannheim, înainte de a fi descoperită moartă, ca urmare a „violenței externe”, s-a precizat în raportul poliţiei.

Potrivit publicaţiei germane Bild, Marharyta Razaz și mama ei au fost văzute ultima dată în viaţă la un restaurant cu o femeie din Walldorf, care se crede că le-a oferit refugiaților ucraineni ajutor în procesarea documentelor germane prin intermediul rețelelor de socializare.

Pornind de aici, anchetatorii germani au descoperit fetiţa de doar 5 luni, pe nume Mia, chiar la cuplul care acum este acuzat de crimă. Ea a fost transportată la spital, unde analizele ADN au confirmat că este bebeluşul dispărut.

La cinci zile de la arestarea celor doi suspecţi de crimă şi răpire, miercuri, 20 martie, scafandrii au descoperit cadavrul unei femei de 51 de ani într-un lac de lângă Bad Schönborn şi ulterior s-a confirmat că este vorba despre mama Marharyta Razaz.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, suspecții de crimă au ucis-o mai întâi pe femeia de 51 de ani, iar apoi, câteva ore mai târziu, pe femeia ucraineană de 27 de ani. Cu toate acestea, rezultatele autopsiei cadavrului nu sunt încă disponibile.

Uciderea celor două refugiate ucrainene survine după ce, în noiembrie, un grup de patru ucraineni a fost provocat și atacat de șapte ruși în orașul Bremen, Germania, care s-au apropiat de ei strigând sloganuri pro-rusești, inclusiv „Libertate pentru Rusia”.

În acest contex, ţinând cont şi de faptul că femeia este de naţionalitate rusă, s-au făcut speculaţii că ruşii ar fi pornit o vânătoare de refugiaţi ucraineni. Acestora le-au pus însă capăt poliţiştii germani, care au declarat că femeile au fost ucise pentru a fi răpit copilul. „Deținuții sunt suspectați că au plănuit crimele și răpirea”, au spus surse oficiale.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani, care lucrează ca măcelar, ar fi vorbit despre copilul său nou-născut, care se află în prezent la secția de terapie intensivă.

Vecinul său a declarat pentru Bild: „Cuplul are trei fii, iar bărbatul mi-a spus în decembrie că vor avea o fetiță în ianuarie. Mi-a arătat cu mândrie o bonetă roz pentru copil. Acest lucru mi s-a părut ciudat, pentru că soția lui nu părea deloc însărcinată. Dar nu m-am așteptat niciodată la o astfel de crimă. Acest cuplu a fost întotdeauna foarte politicos și părea drăguț”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite