O nouă explozie în Turcia. Atac terorist în cea mai mare staţie de autobuz din Ankara: cel puţin 37 de morţi şi 125 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul victimelor nu a fost confirmat. FOTOGRAFII via Twitter
Numărul victimelor nu a fost confirmat. FOTOGRAFII via Twitter

Zeci de persoane au murit, duminică, în urma unei explozii puternice la Ankara. Alţi peste o sută de oameni au fost răniţi în urma atacului care, cel mai probabil, a fost unul cu maşină-capcană. Autorităţile au confirmat, până acum, 34 de morţi şi 125 de răniţi, dar martorii vorbesc de un bilanţ mult mai ridicat.

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Mehmet Muezzinoglu, a declarat luni că bilanţul atentatului cu maşină capcană din Ankara s-a ridicat la 37 de morţi, după ce alte trei persoane rănite au decedat în spital în cursul nopţii. 71 de persoane sunt încă sub îngrijirea medicilor, iar 15 pacienţi sunt în stare gravă, transmite Reuters.

UPDATE Autorităţile turce suspectează ca atentatul de duminică seara ar fi fost realizat de gruparea kurdă PKK sau de o altă grupare afiliată acesteia, potrivit constatărilor iniţiale, relatează Reuters, citând un oficial de la Ankara. 

Un anunţ oficial în acest sens urmează să fie făcut în cursul zilei de luni.

UPDATE Bilanţul atentatului de la Ankara a crescut la 34 de morţi şi 125 de răniţi, dintre care 19 sunt în stare critică, a anunţat ministrul turc al sănătăţii, citat de Reuters.

UPDATE Ultimul bilanţ oficial oferit de autorităţile turce notează cel puţin 32 de morţi şi 75 de răniţi în urma atentatului, conform unui comunicat citat de SkyNews. Totodată, autorităţile turce au interzis temporar accesul la reţelele de socializare Facebook şi Twitter pe teritoriul ţării, după ce imagini cu urmările atentatului au început să circule în mediul online.

UPDATE Cel puţin 138 de persoane au fost ucise în atacul de la Ankara, iar alte 40 ar fi fost rănite, scrie pe Twitter un jurnalist al postului de televiziune de stat din Turcia, TRT. Guvernatorul Ankarei a confirmat, până acum, 27 de morţi. 

UPDATE Flăcările cauzate de explozie au cuprins un autobuz şi mai multe maşini. Un angajat al Poliţiei din Ankara a declarat pentru Associated Press că atacul a fost, cel mai probabil, unul cu maşină-capcană. „Este un vehicul distrus aproape în totalitate. Este imposibil să estimăm acum un bilanţ, dar sunt multe victime şi multe maşini care ard”, relatează un reporter HaberTurk. 

UPDATE Un oficial înalt din serviciile turce de securitate a declarat pentru Reuters că informaţiile preliminare indică gruparea PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) sau de un grup paramilitar neafiliat, însă atentatul nu a fost revendicat până acum. 

După explozie, în zonă s-au auzit şi focuri de armă, scriu corespondenţii Reuters. Poliţia turcă a izolat deja perimetru, evacuând parcul Güven şi cartierul Kizilay. 

Deflagraţia a avut loc în apropierea unei staţii de autobuz de pe bulevarul Ataturk, în vecinătatea mai multor ministere. Câteva maşini au luat foc. 

Guvernul turc ar fi dispus deja sistarea accesului la reţelele de socializare Facebook şi Twitter pentru locuitorii Ankarei, aşa cum au făcut deseori în momente critice şi în Istanbul. 

Luna trecută, un alt atac cu bombă asupra unui convoi militar în Ankara a ucis 28 de oameni şi a rănit câteva zeci. 

Un oficial turc a confirmat că există morţi şi răniţi în urma exploziei, fără a detalia cu privire la numărul acestora. 

explozie ankara foto twitter
explozie ankara foto twitter
image
explozie ankara foto twitter
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite