O mână de ucraineni aflați în tranșee au măcelărit sute de ruși, s-a plâns un soldat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un soldat rus a descris „măcelul” a 1.000 dintre camarazii săi, exprimându-și frustrarea că nu au nicio șansă împotriva forțelor ucrainene bine pregătite, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate de Direcția de Informații Militare a Ucrainei (GUR).

Soldați ucrainieni pe frontul din Ucraina oct 2023 FOTO Profimedia (1) jpg

În convorbire, soldatul îi spune mamei sale că întreaga pădure este „presărată cu soldați morți”, în timp ce armata rusă încearcă să cucerească satul Ivanivka din regiunea Herson, potrivit unei traduceri a publicației The Kyiv Post.

„Are loc un adevărat măcel acolo!", a spus el. „Mai mult de o mie de oameni au fost uciși”, a povestit el descumpănit scenele de groază la care a fost martor. Ucrainenii trag cu tancuri și de la adăpostul tranșeelor, iar rușii nu au nicio oportunitate de a se apropia, a precizat el.

„Nu pot captura nici măcar Ivanovka! Este ridicol că încă mai pomenesc de capturarea Novoselovka sau chiar a Kupiansk, cred că glumesc!”, spune el.

Soldatul povestește că forțele rusești angajate în acele lupte au suferit pierderi grele atunci când au încercat să atace poziții ucrainene puternic fortificate.

De pildă, atunci când o unitate de 20 de soldați atacă o poziție ucraineană, doar „doi sau trei se mai întorc”.

Într-un caz, a spus el, o mână de soldați ucraineni au decimat sute de soldați ruși.

„Ieri, Sam a zburat cu avionul și a spus că doar opt oameni stăteau în tranșee, doar opt gogoli. Iar oamenii noștri se duc acolo cu sutele și nu sunt capabili să ia nici măcar un nenorocit de lucru!", a spus el.  „Gogoli” este un termen rusesc depreciativ pentru ucraineni.

El a descris cum în tranșee se află doar lunetiști și mitraliori, protejați doar de o „cazemată”.

„Lunetiștii și mitralierele stau acolo și atât! Nu mai este absolut nimeni altcineva acolo! Există o cazemată, se învârte la 180 de grade și tot ce poate fi secerat este secerat"

Insider nu a putut verifica în mod independent autenticitatea apelului.

Departamentul de informații al Ucrainei a publicat periodic înregistrările audio ale apelurilor rusești interceptate, pe care presa rusă le respinge adesea ca fiind false.

Rusia a desfășurat atacuri susținute asupra pozițiilor ucrainene din localitatea Ivanivka, în timp ce încearcă să avanseze spre Kupiansk, în regiunea Harkov, au declarat oficialii ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Terestre din Ucraina, locotenent-colonelul Volodimir Fitio, a declarat că se așteptau ca Rusia să încerce să recucerească Kupiansk, astfel că „au fost construite structuri de apărare adecvate”, potrivit Ukrinform.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite