O mamă îndurerată: „I-au furat creierul fiicei mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte două mame din Anglia au fost răvăşite de durere după ce au descoperit că creierele copiilor lor au fost extrase pe ascuns şi păstrate în borcane de un spital din Southampton.

În urmă cu câteva săptămâni, Melanie Ware, o femeie în vârstă de 31 de ani din localitatea engleză Ferndown, a aflat că fiul ei, Jordon, care a murit la doar trei luni, a fost îngropat fără creier, relatează The Sun. Organul acestuia a fost descoperit la spitalul din Southampton, acolo unde bebeluşul fusese supus autopsiei în urmă cu 14 ani. „Un creier nu e o mostră, e cel mai important organ. O mostră e ceva ce se pune pe o lamelă", a spus Melanie.

Familia micuţului Jordan a trebuit să organizeze o nouă înmormântare. „Am apelat la aceeaşi firmă de pompe funebre, am jelit în aceeaşi cameră ca prima oară", povesteşte mama îndurerată. „E ruşinos. M-am simţit ruşinată pentru că nici măcar nu mi-am putu îngropa fiul aşa cum trebuie", a mai spus Melanie, care nu ştie de ce doctorii au păstrat creierul fiului ei.

Lisa Burton, o femeie de 40 de ani din Wimborne, a primit aceeaşi veste cutremurătoare despre fetiţa ei Zoe, care a murit de epilepsie, tot în urmă cu 14 ani. „Când mi-au spus că i-au scos creierul, nu mi-a venit să cred. Nimeni nu mi-a cerut voie", spune indignată Lisa."Ştiam că au luat mostre pentru teste, dar nu organe întregi. Ăsta se numeşte furt", a continuat aceasta.

Un număr tot mai mare de părinţi au aflat în ultima perioadă că organele copiilor lor morţi au fost scoase şi păstrate.

„Suntem foarte puţin implicaţi în aceste cazuri. Noi doar am acţionat ca un depozit pentru poliţie, Ministerul de Interne şi morgă", au declarat cei de la spitalul din Southampton.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite