O glumă de 1 aprilie s-a sfârşit prost în Belgia. Poliţia a alungat mii de tineri cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă de la un concert inexistent VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia poliţiei din Belgia în parcul din Bruxelles unde fusese anunţat concertul FOTO EPA-EFE
Intervenţia poliţiei din Belgia în parcul din Bruxelles unde fusese anunţat concertul FOTO EPA-EFE

Poliţiştii belgieni au fost nevoiţi să utilizeze gaze lacrimogene şi să scoată tunurile de apă din dotare pentru a împrăştia un grup de aproximativ 2,000 de oameni strânşi pentru a participa la un concert inexistent, anunţat pe reţelele de socializare ca o glumă de 1 aprilie.

Când au ajuns în parcul din Bruxelles unde fusese anunţat concertul, poliţiştii au fost întâmpinaţi cu strigăte de „Libertate!” şi cu diferite obiecte aruncate în direcţia lor.

Patru oameni au fost arestaţi şi trei poliţişti au fost răniţi în urma altercaţiei. Conform Reuters, cel puţin alte două persoane au suferit răni.

Anunţul pentru concert fusese postat în martie pe Facebook, organizatorii promiţând o listă de DJ faimoşi. Acum, aceştia spun că totul a fost o glumă de 1 aprilie plănuită din timp, dar că oamenii s-au prezentat oricum, chiar şi dacă ştiau că totul e o farsă.

„Suntem deprimaţi. O să fac 18 ani în două săptămână, vreau să-mi trăiesc tinereţea”, a spus pentru Reuters un student care s-a prezentat pentru a participa la concert. „N-am venit ca să enervăm poliţia, ci ca să arătăm că avem o viaţă şi vrem să ne bucurăm de ea”, a mai adăugat acesta.

Conform restricţiilor în vigoare din Belgia, întâlnirile în spaţii deschise sunt limitate la grupuri de patru persoane. Procurorii au anunţat că au început o investigaţie pentru a stabili exact cine se află în spatele postării de pe Facebook.

Belgia a înregistrat până acum peste 882,000 de cazuri de COVID-19 şi 23,000 de decese, numărându-se printre ţările care au adoptat recent noi restricţii pentru a face faţă noului val de îmbolnăviri. Miercuri, un tribunal belgian a ordonat guvernului federal de la Bruxelles să ridice toate restricţiile adoptate în contextul combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, considerând că autorităţile nu au oferit un fundament legal adecvat pentru acestea.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite