Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a inspectat trupele de pe linia frontului cu separatiştii pro-ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a deplasat, luni, în Donbas, unde se află linia frontului cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. Noul lider de la Kiev a inspectat poziţiile armatei ucrainene în satul Stanîţea Luganska şi oraşul Şciastia, din ​​regiunea Lugansk.

Preşedintele s-a întâlnit cu membri ai forţelor armate ale Ucrainei, pe care i-a întrebat despre condiţiile de viaţă, calitatea alimentelor, echipamentelor, potrvit site-ului oficial prezidenţial. "În Stanicia Luganska, Zelenski a vizitat poziţiile din prima linie, în special un post de observaţie . Poziţia cea mai apropiată de inamic este la 400 de metri distanţă", se arată în comunicatul preşedinţiei ucrainene.

În imaginile date publicităţii de biroul de presă al preşedinţiei poate fi zărit preşedintele Zelenski în haine civile, cu cască militară de protecţie şi o vestă antiglonţ de culoare kaki, scrutând orizontul dintr-un adăpost sau mergând pe un câmp alături de un grup de soldaţi.

volodimir zelenski

Preşedintele a subliniat necesitatea de a asigura condiţii mai bune pentru armată. "Condiţiile pentru militarii care apără Ucraina ar trebui să fie normale", a spus el în timp ce inspecta condiţiile de trai ale militarilor ucraineni. În plus, şefului statului i-a fost prezentată situaţia de pe linia frontului de către comandantul forţelor comune, general-locotenent Oleksandr Sirski. Noul comandant al Statului Major General , geral-locotenent Ruslan Homciak, a fost de asemenea prezent.

Săptămâna trecută, Zelenski a afirmat că este necesar ca forţele armate ale Ucrainei să înlocuiască standardele şi echipamentele militare sovietice cu cele occidentale, informează agenţia de ştiri Tass.

volodimir zelenski

 "Mă aştept ca după venirea generalului Homciak, tot mai puţine echipamente şi standarde sovietice vor rămâne în armata noastră. În locul acestora vor fi introduse standardele occidentale", a afirmat preşedintele, cu ocazia învestirii noului şef al Statului Major General, Ruslan Khomchak.

"Forţele armate ucrainene ar trebui să egaleze cele mai bune armate ale lumii", a adăugat Zelenski.

Cu un efectiv de peste 200.000 de militari activi, armata ucraineană este una dintre cele mai numeroase forţe militare din Europa, însă majoritatea echipamentului este de fabricaţie sovietică.

volodimir zelenski

Zelenski a fost ales preşedinte al ţării în aprilie, obţinând 73% din sufragii cu un program ce promitea destructurarea sistemului şi reînnoirea elitelor politice.

El a fost criticat în timpul campaniei electorale pentru programul politic "subţire", adversarii săi punând sub semnul îndoielii în special capacitatea sa de a conduce o ţară ce se confruntă cu un război care în cinci ani a făcut 13.000 de morţi.

Zelenski şi-a declarat disponibilitatea de a negocia cu Kremlinul, dar intenţia sa este aceea de a readuce teritoriile separatiste sub controlul guvernului de la Kiev, fără a le acorda un statut special. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite