Noul preşedinte al Poloniei vrea „negocieri de pace extinse” asupra Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrzej DUda. FOTO Reuters
Andrzej DUda. FOTO Reuters

Noul preşedinte al Poloniei, Andrzej Duda, i-a propus, vineri, omologului său ucrainean, Petro Poroşenko, o „extindere” a negocierilor de pace la care participă Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa, potrivit Radio Polonia, citat de Interfax şi AFP.

Noul şef de stat polonez şi-a început în forţă manatul şi arată că vrea ca ţara sa să joace rolul de pincipal actor internaţional din rândul statelor est europene din NATO. 

Andrzej Duda a vorbit la telefon vineri cu Petro Poroşenko, cul din urmă telefonându-i polonezului pentru a-l felicita pentru alegerea sa, conform unui comunicat al preşedinţiei poloneze.

„El (Petro Poroşenko – n.r.) mi-a spus că ar dori ca Polonia să se implice în cauza Ucrainei. I-am spus că suntem gata să facem acest lucru”, a spus Andrzej Duda, potrivit sursei citate

„Părerea mea, pe care i-am prezentat-o pentru început preşedintelui Poroşenko, este că ar trebui lansate negocieri de pace într-o formulă extinsă în ceea ce priveşte participarea ţărilor. Aş propune ca acestea să fie cele mai puternice ţări europene, între care vecinii Ucrainei”, a adăugat preşdedintele polonez..

„Trebuie să ne întâlnim şi colaboratorii noştri pregătesc o întrevedere pentru a pune la punct detaliile”, a mai spus el. Pentru această întâlnire a fost trimis ministrul Krzystof Szczerski pentru a perfecta detaliilor vitoarei întrevederi între cei doi şefi de stat.

Conflictul din estul Ucrainei dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi s-a soldat cu peste 6.800 de morţi din aprilie 2014 şi până în prezent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite