Nou bilanţ dramatic în Italia: 627 de morţi în 24 de ore, din care peste jumătate în Lombardia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Pandemia de coronavirus a ucis 627 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, un nou record grav care creşte bilanţul la peste 4.000 de morţi în Peninsulă, cea mai afectată ţară din lume, a anunţat vineri Protecţia Civilă, scrie AFP.

Tot în regiunea Lombardia spitalele sunt copleşite, plătind cel mai grav tribut, cu 381 de noi decese (2.549 în total). 

În ţară, sunt mai mult de 6.000 de cazuri suplimentare care au fost depistate, o cifră care nu a mai fost atinsă până în prezent. 

În total, sunt 47.021 de persoane infectate, cu 5.986 de cazuri înregistrate într-o singură zi, niciodată atât de mulţi (ieri au fost înregistrate 5.322 de cazuri), conform La Repubblica. 

În timp ce cazurile pozitive actuale sunt 37.860. Acestea sunt cifrele furnizate de Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile. 

Persoane vindecate sunt 5.129, cu o creştere faţă de ziua precedentă de 689. Totalul deceselor este de 4.032 de persoane. 

Conform oficialilor sunt 16.020 de persoane recuperate cu simptome, 2.655 la Terapie Intensivă, 19.185 în izolare la domiciliu.

Stefano Magnone, doctor la un spital din Bergamo, Lombardia a declarat pentru CNN că circa 50 de pacienţi au fost trimişi la spitalele din alte regiuni, în principal în sud, pentru că nu mai sunt locuri la secţiile de terapie intensivă. Mai puţin de jumătate sunt pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Joi primarul oraşului Berhgamo a anunţat planuri de a amenaja un spital în oraş pentru a gestiona situaţia devenită tot mai disperată.

Doctorii unui spital mic din Cremona, Lombordia, spun că nu au echipamente, primesc foarte mulţi pacienţi şi se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri în rândurile personalului medical. 70% din pacienţii internaţi aici supravieţuiesc.

Premierul italian a anunţat că 300 de doctori voluntari urmează a fi trimişi în cele mai afectate regiuni.

Vicepreşedintele Crucii roşii chineze a lansat un apel la măsuri mai stricte de limitare a epidemiei şi a denunţat faptul că „în Milano, cel mai sever afectat de epidemie, nu s-a impus o izolare strictă: transportul public nu a fost suspendat, iar oamenii merg dintr-un loc sau altul, au cine, petreceri în hoteluri şi nu poartă măşti.

Nu ştiu ce au în cap”, a spus Sun Shuopeng, care a amintit că situaţia e similară celei de la Wuhan de  acum două luni, diferenţa fiind că odată ce au fost impuse măsurile de închidere a oraşului, cazurile de noi îmbolnăviri au început să scadă.

Numărul de noi cazuri încep să crească şi în regiunile centrale şi sudice, în principal în Lazio, Campania şi Puglia, după ce mii de italieni au părăsit regiunile de nord după instituirea carantinei în Lombardia, pe 8 martie. 

Guvernul siciliei a oprit toate zborurile cu excepţia a dousă curse între Roma şi oraşele Palermo şi Catania, după ce 30.000 de oameni au venit din nord într-o singură săptămână. Circa 15.000 au mers la familiile lor în Puglia.

Unii guvernatori din sud au făcut apel la închiderea oraşelor.. Soldaţi vor pătrula străzile din Sicilia şi Napoli pentru a supraveghea respectarea măsurilor de carantină.

Numărul de cazuri în regiunile italiene centrale şi sudice FOTO captură grafic The Guardian
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite