Noi restricţii în Franţa. Pentru a merge la cafenea sau pentru a călători cu trenul, francezii trebuie să prezinte certificatul digital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Începând de luni, noi restricţii au intrat în vigoare în Franţa pentru a îndemna populaţia să se imunizeze împotriva virusului. Persoanele care doresc să meargă la cafenea sau să călătorească cu trenul, trebuie să prezinte certificatul digital prin care dovedesc că sunt vaccinate, că au trecut prin boală sau că au fost testate negativ pentru coronavirus.

Normele mai stricte, care prevăd, de asemenea, obligativitatea vaccinării tuturor lucrătorilor din domeniul sănătăţii până la 15 septembrie, vor fi în vigoare până la jumătatea lunii noiembrie şi se vor aplica tuturor celor care au peste 18 ani.

Adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani vor trebui să prezinte o astfel de dovadă începând cu 30 septembrie, scrie Agerpres, preluând dpa.

Pentru accesul în restaurante, în autobuze care circulă pe distanţe lungi, avioane, târguri şi unităţi sanitare, oamenii trebuie să prezinte un certificat digital. De la mijlocul lunii iulie, măsura era în vigoare pentru cei care mergeau la cinema, muzeu sau la un eveniment major.

Oliver Veran, ministrul Sănătăţii din Franţa, a precizat duminică pentru cotidianul Le Parisien, că nu toate măsurile vor fi atât de dure aşa cum era planificat iniţial. În cazul persoanelor care au certificat verde care atestă un rezultat negativ la testul de COVID, valabilitatea va fi de 72 de ore, nu de 48. Autotestele sunt, de asemenea, acceptate, cu condiţia ca să fie efectuate sub supravegherea unui profesionist din domeniul medical.

Noile măsuri au creat controverse, ultima demonstraţie din weekend atrăgând peste 200.000 de persoane. Proteste în masă au avut loc la fiecare sfârşit de săptămână, după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat aceste reguli la jumătatea lunii iulie, în încercarea de a opri numărul tot mai mare de noi infecţii cu noul coronavirus.

În prezent, în Franţa s-au imunizat cu cel puţin o doză 63% din 67 de milioane de oameni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite