Noi detalii despre contraofensivă. Ce spune viceministrul ucrainean al Apărării

0
Publicat:

Armata ucraineană desfășoară deja unele acțiuni de contraofensivă, afirmă viceministrul Apărării de la Kiev, Hanna Maliar.

Soldați ucraineni în bătălia de la Bahmut FOTO Profimedia
Soldați ucraineni în bătălia de la Bahmut FOTO Profimedia

Potrivit Hannei Maliar, armata ucraineană nu va anunța momentul lansării contraofensivei, care urmărește eliberarea întregului teritoriu ocupat de ruși.

Viceministrul ucrainean al Apărării a precizat totodată cu rușii își concentrează în prezent ofensiva pe direcțiile Lîman, Bahmut, Avdiivka și Mariinka, în estul Ucrainei.

Potrivit ei, acțiunile viitoare ale forțelor ucrainene vor fi atât ofensive, cât și defensive având în vedere natura complexă a câmpului de luptă.

Anterior, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a declarat că forțele armate ale Kievului își vor lansa contraofensiva atunci când vor fi pregătite, subliniind că este doar o chestiune de timp până când țara sa va avea nivelul necesar de instruire militară și echipamente în acest scop.

Scurgerea recentă de informații de la Pentagon a pus sub semnul întrebării capacitatea de contraatac a Ucrainei după ce o evaluare a serviciilor secrete americane a sugerat că este puțin probabil ca armata ucraineană să obțină câștiguri teritoriale însemnate.

Apariția documentelor sugerează că este posibil ca Kievul să fi fost nevoit să își modifice planurile de contraatac ca urmare a scurgerilor de informații, care ar fi putut dezvălui amănunte semnificative cu privire la planurile de luptă și pregătirea militară.

Oleksandr Merejko, președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Rada Supremă, a declarat pentru Newsweek despre aceste scurgeri de informații: „Nu văd o problemă aici, deoarece se pare că scurgerile nu spun nimic nou în ceea ce privește strategia. În ceea ce privește aspectele tactice, acestea pot fi schimbate relativ ușor și rapid”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite