Noi alerte de raiduri aeriene în Ucraina. Expert: Rusia plănuiește niște atacuri aeriene destul de mari

0
Publicat:

Un analist de securitate și apărare susține că Rusia plănuiește „niște atacuri aeriene destul de mari” în Ucraina. Aceasta după ce luni s-au auzit din nou sirele de raid aerian în toată Ucraina, relatează SkyNews

84 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt pregătite pentru luptă FOTO ilustrativă: Arhivă
84 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt pregătite pentru luptă FOTO ilustrativă: Arhivă

Vorbind despre cele mai recente evoluții de pe câmpul de luptă, profesorul Michael Clarke, fostul director general al RUSI, a declarat pentru Sky News: „Se pare că rușii pregătesc niște atacuri aeriene mari. Există o mulțime de postări pe Twitter și imagini din satelit de la bazele aeriene. … deci poate urma multă activitate aeriană”

"Rușii chiar sapă și pregătesc tranșee pentru iarnă. În Herson, au apărări uriașe".

Pe de altă parte, deși Rusia a suferit o serie de eșecuri în ultimele săptămâni, inclusiv retragerea din orașul Herson, din sud, Clarke a evidențiat că există o zonă în care aceasta înregistrează „unele progrese”.

Rușii se îndreaptă spre Bakhmut de aproximativ patru săptămâni și încearcă să-l atace dinspre est, nord și se pare că au făcut unele progrese dinspre sud de Bakhmut”.

El a adăugat că luptele în orașul de est din Donețk vor fi în continuare „extrem de feroce” și că este „singurul loc în care fac progrese”.

Bakhmut se află pe un drum principal care duce la orașele Sloviansk și Kramatorsk, ambele situate în regiunea industrială Donbas, pe care Moscova încă nu a capturat-o pe deplin.

Nave încărcate cu rachete în Marea Neagră şi Mediterană

Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei au transmis marți pe Telegram că mai multe nave de război ruseşti cu un total de 84 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt pregătite pentru luptă în Marea Neagră şi Mediterană, conform Ukrinform.

În Marea Neagră, 12 nave de război inamice, inclusiv un purtător de rachete de tip Kalibr, cu un baraj total de opt rachete, sunt pregîtite pentru luptă”.

Totodată, în Marea Azov, Rusia continuă să controleze comunicațiile maritime, având pregătite două nave de război.

Iar în Marea Mediterană, există nouă nave de război rusești, inclusiv cinci port-rachete de croazieră de tip Kalibr, cu un total de 76 de rachete.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite