Nepoata lui Mussolini părăsește partidul Giorgiei Meloni, pe care îl consideră „prea de dreapta”

0
Publicat:

Rachele Mussolini, nepoata dictatorului fascist italian Benito Mussolini, a anunţat joi că părăsește partidul Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni pentru că este „prea de dreapta”.

Rachele Mussolini a plecat din partidul premierului Meloni. Foto Facebook/Rachele Mussolini
Rachele Mussolini a plecat din partidul premierului Meloni. Foto Facebook/Rachele Mussolini

Consilier municipal la Roma, Rachele Mussolini, care a obținut cele mai multe voturi dintre toți candidații la ultimele alegeri pentru consiliul municipal din oraș în 2021 şi a obţinut un al doilea mandat, a declarat joi părăseşte partidul de dreapta Frații Italiei (FdI) al premierului Giorgia Meloni și se alătură aliatului său de centru-dreapta, Forza Italia (FI).

 „Voi intra în FI foarte curând. Toată lumea a fost informată. Mulțumesc FdI pentru că a crezut în mine și m-a susținut pentru două candidaturi. Afecțiunea și stima rămân, dar este timpul să întorc pagina. și să mă alătur unui partid pe care îl simt mai aproape de orientarea mea moderată și de centru”, a declarat Rachele Mussolini, în vârstă de 50 de ani, pentru agenția de presă ANSA, confirmând informațiile publicate anterior de presa italiană.

Frații Italiei își trage rădăcinile din Mișcarea Socială Italiană (MSI), un moștenitor al fasciștilor lui Benito Mussolini înființat după al Doilea Război Mondial. De la preluarea mandatului, în 2022, Giorgia Meloni a încercat să prezinte partidul ca un grup conservator tradițional, dar partidul este văzut de mulţi, în continuare, ca unul de extremă dreapta.

Criticii spun că încercarea ei este în principal de fațadă, subliniind pozițiile dure ale partidului Frații Italiei cu privire la imigrație, avort și părinți de același sex, precum și măsurile sale de înăsprire a pedepselor pentru maternitatea surogat.

De partea cealaltă, Forza Italia, care face parte din coaliția de guvernare a lui Meloni, se prezintă, de asemenea, ca un partid care apără valorile creștine tradiționale, dar este considerat mai liberal în ceea ce privește drepturile civile, scrie Reuters.

O sursă politică a declarat pentru Reuters că divergenţele de opinie dintre Giorgia Meloni şi Rachele Mussolini s-au accentuat luna trecută şi au avut ca temă drepturile unor categorii minoritare. Potrivit sursei citate, subiectul de la care s-a plecat a fost abandonul sportivei Angela Carini, la Jocurile Olimpice de la Paris, în meciul de box împotriva controversatei sportive algeriene Imane Khelif.

În timp ce premierul Giorgia Meloni a declarat că nu a fost un meci între egali deoarece „algerianul” nu a trecut un test de eligibilitate de gen la Campionatele Mondiale de anul trecut, nepoata lui Mussolini i-a luat apărarea sportivei afirmând că „până la proba contrarie, Imane Khelif este o femeie. Și ea a suferit o vânătoare de vrăjitoare nedemnă”.

Rachele Mussolini poartă numele primei soții a dictatorului fascist și este fiica regretatului muzician de jazz Romano Mussolini. Înainte de a deveni consilier , a povestit ea, era solicitată la interviuri doar din cauza numelui de familie, „dar în timpul ultimului meu mandat au început să mă întrebe despre inițiativele pe care le-am promovat. Am muncit din greu”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite