Negociatorul-şef britanic pentru Brexit: Mai degrabă ieşim din UE fără un acord, decât cu un compromis prost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Raab FOTO EPA-EFE
Dominic Raab FOTO EPA-EFE

Negociatorul-şef britanic pentru Brexit, Dominic Raab, pledează pentru ieşirea ţării sale din Uniunea Europeană mai degrabă fără un acord, decât cu un compromis prost.

Dominic Raab este aşteptat la Congresul Partidului Conservator, reunit la Birmingham, cu un discurs pe tema Brexitului. În timp ce premierul Theresa May se pronunţă pentru continuarea dialogului dintre Londra şi Bruxelles în vederea găsirii unui cadru post-Brexit, negociatorul-şef pentru Brexit al Guvernului britanic nu exclude părăsirea blocului comunitar fără un acord.

„Dorinţa noastră de a găsi un compromis nu este nelimitată. Părăsim Uniunea Europeană în realitate, nu doar pe o bucată de hârtie“, anunţă textul pregătit de Dominic Raab pentru Congresul Partidului Conservator.

„Dacă se încearcă să fim închişi trecând prin uşa din spate a Spaţiului Economic European şi a uniunii vamale sau dacă singura ofertă a UE ameninţă integritatea uniunii noastre, atunci nu vom avea altă opţiune decât să plecăm fără un acord“, avertizează Raab, făcând aluzie la problema frontierei irlandeze. 

UE vrea crearea un statut special pentru Irlanda de Nord, în scopul de a facilita circulaţia cu Republica Irlanda, în timp ce Guvernul May respinge această idee, temându-se că ar introduce o frontieră în interiorul Marii Britanii, scrie AFP, potrivit Europe1.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite