Napoli a fost lovit de cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani. În regiune au avut loc peste 60 de seisme în două zile

0
Publicat:

Un cutremur de magnitudinea 4,2 a avut loc miercuri într-o zonă vulcanică, lângă Napoli, unde se află Vezuviul. Potrivit autorităților italiene, este cel mai important seism din ultimii aproape 40 de ani care nu a cauzat pagube.

Mii de oameni s-au speriat și au ieșit în stradă FOTO Profimedia
Mii de oameni s-au speriat și au ieșit în stradă FOTO Profimedia

Seismul a avut loc miercuri, la ora locală 3.35 (4.35, ora României), anunţă Institutul de Geofizică şi Vulcanologie INGV.

Peste 60 de evenimente seismice au fost înregistrate începând de marţi.

Cutremurul a fost resimţit de către populaţie, dar potrivit primelor verificări, până în prezent nu s-a semnalat nicio pagubă”, declară într-un comunicat Protecţia Civilă italiană.

Insulele Flegree, o regiune vulcanică situată la periferia de vest a Napoli, sunt supravegheate în mod constat din cauza riscului cutremurelor sau unor erupţii vulcanice.

„Dinamica Insulelor Flegree este urmărită în mod constant de către reţeaua de supraveghere a Observatorului Vezuviului, în contact strâns cu Departamentul Protecţiei Civile”, a anunţat directorul Observatorului Vezuviului la INGV, Mauro Di Vito.

În zonă se înregistrează un bradisism, mişcări de urcare şi coborâre a solului.

Faza de urcare „este însoţită de o intensă activitate seismică locală”, anunţă pe site Protecţia Civilă italiană.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite