Locuințele a sute de familii din Toscana, pericol după un cutremur. Decizia autorităților

0
Publicat:

Un cutremur cu o magnitudine de 4,8 a lovit, luni dimineață, regiunile Toscana și Emilia Romagna din Italia. În urma seismului, clădiri potențial nesigure au devenit o adevărată amenințare pentru sute de familii care locuiesc în zonă.

140 de clădiri din Toscana, în curs de verificare, după un cutremur FOTO Shutterstock
140 de clădiri din Toscana, în curs de verificare, după un cutremur FOTO Shutterstock

În orașul Tredozio, autoritățile au anunțat că 140 de clădiri sunt în curs de verificare pentru a identifica posibile daune structurale ca urmare a seismului. Guvernul provincial din Forli-Cesena a luat măsuri pentru a evalua riscurile și a asigura siguranța cetățenilor.

Sute de familii ar putea fi strămutate

Sute de familii ar urma să fie strămutate în zona orașului Forli. Surse locale au raportat că mai multe clădiri au fost considerate potențial nesigure, ceea ce a generat îngrijorare în comunitățile afectate.

Președintele provinciei și primarul orașului Cesena, Enzo Lattuca, a declarat că există temeri că numărul familiilor strămutate este de ordinul sutelor. Acesta a subliniat că primarii din întreaga regiune au pus la dispoziție, momentan, locuri de cazare pentru zecile de familii care nu-și mai pot folosi locuințele.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de orașul Marradi, situat la 70 de kilometri nord-est de Florența, la o adâncime de 8,4 kilometri, conform Institutului Italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

Seismul s-a produs la ora 03:10 GMT și a fost urmat de mai multe replici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite