Motivul pentru care tot mai mulți tineri din Marea Britanie rămân să locuiască cu părinții până la vârste înaintate

0
Publicat:

Din ce în ce mai mulți tineri aleg să rămână alături de părinți, iar tendința este în creștere în Marea Britanie, conform diasporaro.co.uk.

În ultimul an, chiria medie în UK a înregistrat o creștere de 10%. Foto: Arhivă
În ultimul an, chiria medie în UK a înregistrat o creștere de 10%. Foto: Arhivă

Potrivit unor date postate recent de agenția imobiliară Hamptons, fiindcă prețul chiriilor a explodat, numărul tinerilor din Marea Britanie care părăsesc casa părinților a înregistrat o scădere încă din anul 2015. La acea vreme, cei care închiriau pentru prima dată o locuință reprezentau 6,1% din totalul chiriașilor care s-au stabilit într-o nouă locuință. 

Totuși, în primele cinci luni ale acestui an, numărul a scăzut la 4,6%, în Anglia fiind închiriate circa 43.280 de noi locuințe.

Tinerii din sudul Angliei sunt mai puțin predispuși să devină chiriași noi decât cei din nordul țării. Până în prezent, anul acesta, cei care au părăsit casa părintească au reprezentat 5,4% din totalul chiriașilor din nordul Angliei, față de 3,7% din cei care au închiriat în sudul Angliei.

Conform sursei citate, în ultimul an, chiria medie în UK a înregistrat o creștere de 10%, ajungând la 1.213 lire sterline/ lună în mai.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite