Moscova ia în calcul să trimită în Ucraina un număr mic din noile sale tancuri T-14 Armata, afirmă Londra

0
Publicat:

Rusia intenționează probabil să desfășoare în Ucraina un număr mic din noile sale tancuri T-14 Armata, estimează Ministerul britanic al Apărării în buletinul său de joi despre evoluția războiului din țara vecină.

Tancuri T-14 expuse la paradă FOTO Arhivă
Tancuri T-14 expuse la paradă FOTO Arhivă

Ministerul britanic al Apărării afirmă că deține imagini, care datează din decembrie 2022, cu tancuri T-14 într-o tabără de antrenament din sudul Rusiei utilizată de obicei de armată pentru activităţile de dinaintea desfăşurării pe teren în Ucraina, relatează Agerpres, care preia agenția de presă EFE.

„Orice desfăşurare de T-14 este probabil o decizie cu risc ridicat pentru Rusia. În cei 11 ani de dezvoltare, programul a înregistrat întârzieri, reducerea numărului de vehicule planificat şi probleme de fabricaţie”, notează sursa citată.

În plus, semnalează Ministerul britanic al Apărării, Moscovei i-ar putea fi deficil să-şi adapteze lanţul logistic pentru T-14, care sunt mult mai mari şi mai grele decât alte tipuri de tancuri ruseşti.

Potrivit Londrei, tancurile T-14 Armata ar putea fi mobilizate „în principal în scop de propagandă”, întrucât producţia lor este încă scăzută, „probabil de ordinul a câteva zeci”.

Anterior, presa pro-Kremlin din Rusia a sugerat posibilitatea desfășurării de tancuri T-14 în Ucraina.

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va ajuta Ucraina cu 14 tancuri Challenger 2.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite