Moscova anunţă „eliminarea“ a 150 de militari ucraineni care încercau să treacă Niprul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata rusă a declarat sâmbătă că a "eliminat complet" circa 150 de militari ucraineni care încercau să traverseze fluviul Nipru, linie de front în sudul Ucrainei, unde forţele Kievului încearcă să spargă apărarea Moscovei, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Ucrainenii au avut și operatiuni reușite ale forțelor speciale pe râul Nipru FOTO Ukrinform
Ucrainenii au avut și operatiuni reușite ale forțelor speciale pe râul Nipru FOTO Ukrinform

"Militarii ruşi au învins un detaşament inamic format din circa 150 de persoane care încercau să traverseze pe jos malul stâng al Niprului", a susţinut Ministerul Apărării rus într-un comunicat. "Grupurile duşmane dispersate au fost complet eliminate", continuă documentul.

Totodată, armata rusă a afirmat sâmbătă că a dejucat un atac cu dronă ucrainean care viza un aerodrom militar în regiunea Novgorod, în nord-vestul Rusiei, departe de frontiera cu Ucraina.

"Astăzi, spre 10:00, ora Moscovei, 'regimul de la Kiev' a efectuat un atac terorist cu ajutorul unei drone de tip elicopter asupra unui aerodrom militar în regiunea Novgorod'', a transmis Ministerul Apărării rus într-un comunicat, care mai menţionează că droma a fost doborâtă "cu arme uşoare".

"Ca urmare a atacului, (...) un incendiu a fost declarat în zona de parcare a avioanelor, care a fost stins rapid de pompieri. Un avion a fost avariat, dar nu există victime", se mai menţionează în comunicat.

Regiunea Novgorod a fost foarte rar vizată de atacurile atribuite Kievului de către Moscova, fiind situată la câteva sute de kilometri de capitala Rusiei, şi chiar mai departe de graniţa cu Ucraina.

De asemenea, armata rusă admite foarte rar că infrastructura sa militară este ţinta atacurilor ucrainene, limitându-se în general la a deplânge că "infrastructura civilă" a fost atacată de Kiev.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite