Asalt al forțelor speciale ucrainene asupra pozițiilor ruse pe râul Nipru VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele speciale ucrainene au publicat o înregistrare video cu o unitate de elită executând o misiune cu bărci rapide și drone pe râul Nipru, relatează Kyiv Post.

Operațiune a forțelor speciale ucrainene pe râul Nipru FOTO via Kyiv Post
Operațiune a forțelor speciale ucrainene pe râul Nipru FOTO via Kyiv Post

Forțele speciale ale marinei ucrainene desfășoară operațiuni de-a lungul insulelor de pe râul Nipru, iar una dintre ele a fost imortalizată într-un video.

Comandamentul Forțelor pentru Operațiuni Speciale din cadrul armatei ucrainene a publicat joi pe Facebook o înregistrare video cu o misiune efectuată asupra unei poziții deținute de ruși pe o insulă a râului Nipru, în regiunea Herson, relatează Kyiv Post

Comandamentul a precizat că operațiunea Centrului Maritim al 73-lea din cadrul Forțelor Speciale a distrus o barcă inamică, a ucis trei soldați ruși și a rănit alți cinci. Unitatea este supranumită "Seals", după omologii lor din marina americană.

Un blogger militar rus a scris joi pe rețelele sociale despre operațiune că "diavolii încă înoată de-a lungul Niprului în bărci de mare viteză".

Filmarea începe cu o dronă de supraveghere care efectuează o recunoaștere aeriană asupra unei insule nenumite de pe Nipru și descoperă un post de observare rusesc pe o mică stâncă de pe insulă.

Camera dronei face zoom pe soldații ruși care se îndepărtează de postul de observație în timp ce naratorul indică faptul că aceștia ar putea avea asupra lor tehnologie de blocare a dronelor.

Comandanții lor decid că au fost colectate suficiente informații pentru a justifica o misiune împotriva postului de observare rusesc.

Astfel, o echipă de asalt a forțelor speciale dotată cu două bărci gonflabile rigide este desfășurată în timpul nopții pentru a începe atacul în zori. Misiunea lor este coordonată de la distanță cu ajutorul dronelor și al altor mijloace de comunicare.

În urma inspectării videoclipului, Kiev Post apreciază că ambarcațiunile rapide folosite în operațiune sunt probabil ambarcațiuni rapide Willard Sea Force 730 sau Willard Sea Force 11M furnizate de SUA (cu o lungime de 7 și, respectiv, 11 metri), din care marina ucraineană are 10 exemplare.

Aceste ambarcațiuni sunt apreciate la nivel global de forțele speciale, potrivit analiștilor militari, deoarece sunt echipate cu radar de navigație Furuno, mitraliere grele de 7,62 mm montate în față și sunt foarte rapide, agile și silențioase.

„La sosirea la postul de observare, se decide să nu se deschidă focul, ci mai degrabă să fie atras pentru a stabili mai bine vizual pozițiile personalului inamic", explică naratorul clipului.

Un soldat poate fi văzut apoi deschizând focul cu mitraliera grea, în timp ce se apropie de postul de observare de la aproximativ 100 de metri.

"În timpul schimbului de focuri, forțele speciale ucrainene au redus distanța față de inamic la aproximativ 15-20 de metri. Ca urmare, au reușit să lichideze doi soldați inamici și să îl rănească pe un al treilea", precizează naratorul.

Este momentul în care echipa de 2 bărci, care pare să fie formată din aproximativ 10 soldați bine echipați, navighează în amonte pentru siguranță și pentru a observa situația. Acolo, ei încep să atragă focul artileriei rusești, care se abate asupra lor. În același timp, rușii desfășoară bărci.

Confruntare între soldații ruși și forțele ucrainene pe insulele de câmpul Nipru

Clipul surprinde o ambarcațiune mică în largul mării care este lovită de o explozie și apoi o a doua ambarcațiune mică care accelerează spre pentru a transfera răniții. În timp ce ambarcațiunile rusești se retrag, acestea sunt din nou lovite de drone.

În această fază a operațiunii, naratorii spun că încă un soldat rus a fost ucis și alți patru sunt răniți.

De la începutul ofensivei de vară a Ucrainei, au fost raportate grupuri de asalt ucrainene care au operat în apropierea podului Antonivka de peste râul Dnipro, în apropiere de Herson. Se crede că aceștia au un punct de sprijin pe malul stâng al râului Dnipro și, în încercarea de a alunga micul contingent ucrainean, acesta a fost, timp de câteva săptămâni, scena bombardamentelor rusești.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite