Morsa Freya, care a devenit celebră în Norvegia, a fost eutanasiată pentru că oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Freya, o morsă care devenise o atracţie populară în fiordul Oslo a fost sacrificată din motive de siguranţă pentru public, spun oficialii norvegieni. Morsa a devenit celebră după ce s-a urcat pe bărci pentru a face plajă - uneori scufundându-le.

Oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia prea mult de animal, punându-se în pericol, potrivit BBC. 

Săptămâna trecută, ministerul norvegian al pescuitului a publicat o fotografie cu un grup mare de oameni, inclusiv copii, care stăteau la o distanţă de atingere a animalului.

Duminică, directorul general al departamentului de pescuit, Frank Bakke-Jensen, a declarat că decizia de a eutanasia animalul s-a bazat „pe o evaluare generală a ameninţării continue la adresa siguranţei oamenilor".

„Prin intermediul observaţiilor la faţa locului din ultima săptămână, a fost clar că publicul nu a ţinut cont de recomandarea actuală de a păstra o distanţă clară faţă de morsă. Prin urmare, a concluzionat Direcţia, posibilitatea unui potenţial prejudiciu pentru oameni a fost ridicată, iar bunăstarea animalelor nu a fost menţinută", a declarat dl Bakke-Jensen într-o declaraţie.

El a adăugat că au fost luate în considerare şi alte opţiuni, inclusiv mutarea Freyei în afara fiordului, dar acestea au fost înlăturate din cauza grijii pentru bunăstarea morsei.

Operaţiunea de eutanasiere a fost efectuată „într-un mod uman", iar cadavrul a fost transportat pentru examinare suplimentară de către veterinari.

Freya, care a fost observată pentru prima dată în capitala norvegiană la mijlocul lunii iulie, a fost numită după zeiţa nordică a frumuseţii şi a iubirii.

O specie protejată, morsele trăiesc în mod normal mai la nord, în Arctica. De obicei, nu atacă oamenii, dar au existat câteva incidente rare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite