Misiunea comercială a Rusiei la Helsinki: Noile reguli pentru cumpărarea de terenuri în Finlanda sunt discriminatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Modificările oferă autorităţilor finlandeze posibilitatea de a afla sursele de origine a fondurilor pentru achiziţionarea de terenuri şi de a stabili o distanţă minimă până la anumite obiective.

Autorităţile finlandeze plănuiesc să înăsprească legislaţia funciară, care poate fi privită ca un anumit tip de discriminare faţă de alţi cetăţeni, inclusiv ruşi, consideră reprezentanţi ai misiunii comerciale a Federaţiei Ruse de la Helsinki în legătură cu propunerile de modificare a legii privind achiziţionarea de terenuri.

Modificările oferă autorităţilor finlandeze o oportunitate, în special, de a afla sursele de origine a fondurilor pentru achiziţionarea de terenuri şi de a stabili o distanţă minimă până la anumite obiective. „Aceasta este o barieră administrativă care este discriminatorie într-o anumită măsură”, consideră reprezentanţa Rusiei.

De la începutul anului 2020, toţi cetăţenii ţărilor din afara Spaţiului Economic European (SEE) trebuie să obţină o licenţă de la Ministerul Apărării al Republicii pentru a cumpăra terenuri. Acest lucru se aplică şi companiilor înregistrate în afara SEE şi companiilor europene cu o cotă de capital din aceste ţări de cel puţin 10%.

Misiunea comercială notează că în acest fel cerinţele se aplică persoanelor şi companiilor „nu doar din Rusia, ci şi din China, India şi alte ţări”. Schimbările propuse „cu siguranţă nu vor îmbunătăţi capacităţile persoanelor fizice şi juridice ruse de a achiziţiona proprietăţi”, se spune în comentariu.

Restricţii similare se aplică întregului teritoriu al republicii.

În ultimii doi ani, potrivit misiunii comerciale, au existat două cazuri de refuz al licenţei, unul în sud-vestul Finlandei, iar celălalt în Laponia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite