Ministrul ucrainean al Sănătăţii acuză Rusia de crimă împotriva umanităţii prin blocarea accesului la medicamente la preţuri accesibile în zonele ocupate

0
0
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liaşko, a acuzat autorităţile ruse de crimă împotriva umanităţii prin blocarea accesului la medicamente la preţuri accesibile în zonele invadate de forţele ruse, relatează The Associated Press.

Viktor Liaşko a declarat într-un interviu pentru The Associates Press că autorităţile ruse au blocat în mod repetat eforturile de a furniza medicamente subvenţionate de stat oamenilor din oraşele şi satele ocupate.

„De-a lungul celor şase luni de război, Rusia nu a permis coridoare umanitare adecvate, astfel încât să putem oferi propriile medicamente pacienţilor care au nevoie de ele”, a afirmat Liaşko.

Guvernul din Ucraina are un program care oferă medicamente persoanelor care suferă de cancer şi de afecţiuni cronice de sănătate. Izbucnirea războiului a provocat mari perturbări în serviciul de sănătate al ţării, care era în curs de aplicare de reforme majore, în mare parte ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Viktor Liaşko a precizat că efectele secundare au fost mult mai grave, dar şi că în acest moment nu se poate calcula numărul exact al victimelor deoarece ambulanţele nu pot ajunge la timp la aceştia. 

„Drumurile şi podurile au fost avariate în zonele controlate acum de forţele ucrainene... este dificil să duci la spital pe cineva care a suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral”, a declarat ministrul ucrainean al Sănătăţii.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite