Ministrul britanic al Apărării: „Războiul din Ucraina dezonorează soldaţii ruşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Wallace FOTO EPA-EFE
Ben Wallace FOTO EPA-EFE

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a afirmat luni că războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei aduce „dezonoare” soldaţilor ruşi.

„Ce îşi doreşte cu adevărat preşedintele Putin este ca poporul rus şi lumea să fie uimiţi şi intimidaţi de memorialul militarismului în curs de desfăşurare. Consider că războiul în curs şi neprovocat din Ucraina nu face altceva decât să dezonoreze aceiaşi soldaţi”, a declarat Ben Wallace, citat de „The Guardian”.

Wallace a evocat luptele dintre nazişti şi sovietice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a făcut o comparaţie cu războiului în curs de desfăşurare din Ucraina.

„M-am gândit la amploarea suferinţei din Uniunea Sovietică, dar şi la modul în care suferinţa a fost folosită atunci aşa cum este folosită şi în prezent, pentru a camufla incompetenţa celor care conduc în siguranţă şi confort din spatele zidurilor Kremlinului”, a sublinita ministrul britanic.

Wallace a criticat lipsa de abilitate a leadershipului rus şi a menţionat că recruţii din armata sovietică a fost de la început condamnaţi la moarte.

„Majoritatea recruţilor sovietici nu au avut nicio şansă. Suferinţa era adesea inutilă. În lipsa unui leadership militar eficient, mulţi dintre cei mai buni ofiţeri ai lor au fost epuraţi de NKVD pentru crime contrarevoluţionare. Frica şi linguşeala dictau comportamentele la acea vreme, iar forţele armate ruse de astăzi încă poartă acea amprentă sovietică, amprenta amoralităţii şi corupţiei”, a declarat Ben Wallace.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite