Mihnea Motoc: Securitatea României, sporită prin prezenţa a încă aproape o mie de militari străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihnea Motoc, ministrul Apărării FOTO Mediafax
Mihnea Motoc, ministrul Apărării FOTO Mediafax

Aproape o mie de militari străini vor fi mobilizaţi în România în baza măsurilor SUA de securizare a aliaţilor din estul Europei, a dezvăluit Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, la Interviurile Europa FM.

Pentru prima dată de la începerea negocierilor politice şi militare, ministrul Apărării a anunţat câţi militari străini ar putea fi dislocaţi de anul viitor  în România. Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Mihnea Motoc a explicat că în ţara noastră ar putea ajunge aproape o mie de militari americani care vor face parte din cele trei brigăzi pe care Statele Unite au anunţat că le vor trimite în Europa din 2017 pentru securizarea suplimentară a aliaţilor din Estul Europei, transmite Europa FM.

Forţele americane se vor roti însă tot timpul şi vor participa la exerciţii, a precizat ministrul.

Statele Unite au anunţat că în 2017 vor mări de patru ori bugetul destinat misiunilor în Europa. Mai exact, Washingtonul pregăteşte pentru anul viitor un buget de 3,4 miliarde de dolari, o iniţiativă salutată de secretarul general al NATO.

„Mediul de securitate de astăzi e schimbat dramatic faţă de cel din ultimii 25 de ani, iar acest lucru cere noi modalităţi de gândire şi de acţiune“, a explicat Mihnea Motoc la Europa FM.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite