Mihail Saakaşvili a ajuns în Olanda: „Vom continua lupta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Saakaşvili FOTO EPA
Mihail Saakaşvili FOTO EPA

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, expulzat din Ucraina şi trimis în Polonia săptămâna aceasta, a sosit miercuri în Olanda, unde este hotărât să-şi „continue lupta“, a declarat el miercuri pentru AFP.

„Ne vom continua lupta“, a declarat Mihail Saakaşvili după sosirea sa, din Polonia, sugerând că intenţionează să rămână în Olanda, ţara de origine a soţiei sale.

Saakaşvili a fost arestat luni într-un restaurant din centrul Kievului şi trimis imediat în Polonia, la bordul unui avion, lucru care a pus capăt lunilor de „foileton“ politico-judiciar foarte mediatizat.

„Mihai Saakaşvili a sosit în Polonia miercuri şi vrea să rămână“, a declarat pentru AFP Oscar Hammerstein, avocatul opozantului preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, adăugând că s-a dus împreună cu clientul său la Biroul de Imigraţie din Rotterdam pentru a cere permis de şedere.

Un fost aliat al preşedintelui Ucrainei, Poroşenko, Saakaşvili, în vârstă de 50 de ani, a devenit unul dintre cei mai aprigi opozanţi ai acestuia şi nu a încetat să sfideze actuala putere din Ucraina, pe care o acuză de corupţie.

„El este foarte bucuros să se afle în Olanda, nu se aştepta să fie atât de drăguţ aici“, a continuat avocatul lui Saakaşvili, devenit apatrid după ce i s-au retras succesiv cetăţeniile georgiană şi ucraineană.

În decembrie, Ministerul olandez de Externe a declarat că legea olandeză îl autorizează pe fostul preşedinte georgian să ceară un permis provizoriu de şedere, având în vedere că soţia sa este olandeză.

Mihai Saakaşvili este căsătorit cu Sandra Roelofs, în vârstă de 48 de ani, originară din oraşul Terneuzen, în sud-vestul Olandei. Cuplul are doi fii, potrivit televiziunii publice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite