Mesajul tulburător trimis de o victimă a incendiului dintr-un club din Spania, înainte să moară: „Mamă, te iubesc, vom muri”

0
Publicat:

Cel puțin 13 persoane au murit într-un incendiu care a cuprins trei cluburi de noapte din orașul Murcia din sud-estul Spaniei. O femeie în vârstă de 28 de ani i-a trimis un mesaj vocal mamei sale atunci când a izbucnit incendiul, potrivit ziarului La Verdad de Murcia, în care scria: „Mamă, te iubesc, vom muri”, relatează BBC. 

incendiu Spania jpeg

Presa locală a relatat că printre morți se numără membri ai unei familii care sărbătoreau o zi de naștere.

Unul dintre participanții la petrecerea aniversară - care se afla în club cu verișorii și mătușa sa - a declarat că s-a întors acasă în timpul haosului, doar pentru a fi anunțat că unul dintre verii săi nu a mai ieșit din club, a relatat ziarul La Verdad de Murcia.

Nu este clar dacă vărul se numără printre cei confirmați morți.

Poliția a confirmat că toți cei care au murit se aflau la La Fonda, dar a adăugat că 14 persoane sunt încă de negăsit. Aceștia au avertizat că numărul deceselor va crește probabil.

Clubul este situat în zona Atalayas din Murcia, iar incendiul se crede că a început în jurul orei 06:00 (04:00 GMT).

După aproape 15 ore, încă nu este clar ce l-a provocat. Dar primarul din Murcia, Jose Ballesta, a declarat reporterilor la începutul zilei că incendiul a izbucnit la primul etaj al clubului.

Diego Seral, de la poliția națională, a declarat că acoperișul din La Fonda s-a prăbușit, ceea ce face dificilă localizarea victimelor și stabilirea a ceea ce s-a întâmplat.

O femeie în vârstă de 28 de ani i-a trimis un mesaj vocal mamei sale atunci când a izbucnit incendiul, potrivit ziarului La Verdad de Murcia, în care scria: „Mamă, te iubesc, vom muri”.

Aceasta ieșise în oraș cu partenerul ei și cu niște prieteni din orașul vecin Caravaca de la Cruz. Nu este clar dacă a supraviețuit.

„Au mers pentru că în Caravaca nu există cluburi de noapte”, a declarat tatăl femeii, al cărui nume este Jairo, pentru ziar. „A fost a doua oară când a fost”.

Patru persoane sunt tratate la spital pentru inhalarea de fum, iar o sală de sport locală este folosită pentru a oferi consiliere celor afectați.

„Suntem devastați”, a declarat primarul din Murcia, Jose Ballesta. El a decretat trei zile de doliu în Murcia.

Se crede că acesta este cel mai grav incendiu de club de noapte din țară din ultimii peste 30 de ani. În 1990, 43 de persoane au fost ucise într-un incendiu izbucnit într-un local din Zaragoza.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite