Martin Schulz promite că îi va cere lui Trump să-şi retragă armele nucleare din Germania dacă va ajunge cancelar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz FOTO EPA
Martin Schulz FOTO EPA

Social-democratul Martin Schulz, candidat la postul de cancelar al Germaniei,  a promis că va cere Statelor Unite să-şi retragă toate armele nucleare din teritoriul german dacă va câştiga alegerile din 24 septembrie.

Fostul preşedinte al Parlamentului European a făcut această promisiune marţi, la Trier, în sud-vestul Germaniei, în timpul unui eveniment electoral.

„În calitate de cancelar al Republicii Federale Germania, voi face demersuri pentru înlăturarea armelor nucleare depozitate în Germania“, a declarat Schulz, potrivit express.co.uk.

În opinia lui Martin Schulz, preşedintele american Donald Trump promovează un „ciclu al înarmării“.

„Diferendul legat de Coreea de Nord arată mai mult ca oricând cât de necesară este limitarea proliferării armelor nucleare şi promovării dezarmării“, a adăugat el.

Liderul social-democraţilor germani a făcut aceste declaraţii în contextul intensificării retoricii între Statele Unite şi Coreea de Nord, acuzată de dezvoltarea unor programe nucleare şi balistice interzise de legislaţia internaţională.

Armata americană afirmă că deţine 20 de focoase nucleare la baza militară Buchel, situată în vestul Germaniei. Această informaţie nu a fost confirmată până acum de Ministerul german al Apărării.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite