Martin Schulz: „Angela Merkel nu e responsabilă pentru toate neajunsurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francois Hollande (stânga) şi Martin Schulz (dreapta) la Elysee Palace din Paris
Francois Hollande (stânga) şi Martin Schulz (dreapta) la Elysee Palace din Paris

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a declarat luni la Paris că nu trebuie ca „Angela Merkel să fie acuzată pentru toate“, asta după ce socialiştii francezi au adresat critici dure la adresa cancelarului german, potrivit AFP.

În cadrul unei întrevederi cu preşedintele François Hollande, martin Schulz declară următoarele: „După părerea mea, nu există o confruntare franco-germană. Relaţiile dintre Franţa şi Germania sunt destul de stabile“, informează Agerpres.

Găsesc că este nedrept să o acuzi pe Angela Merkel pentru toate neajunsurile din Europa. În jurul mesei la Bruxelles, nu este doar Angela Merkel, mai sunt alţi 26 de şefi de guvern“, menţionează responsabilul social-democrat.

În legătură cu proiectul de rezoluţie a PS, în care Angela Merkel este descrisă drept „cancelarul austerităţii“ şi de o „intransigenţă egoistă“, Schulz afirmă: „Nu sunt în măsură să comentez proiectele militaţilor Partidului Socialist, aici, în Franţa“.

Este bine cunoscut că sunt social-democrat, deci nu sunt un militant al Angelei Merkel, însă nu poate fi considerată responsabilă pentru toate neajunsurile“ din Europa, insistă acesta.

După întrevederea de la Palatul Elysée, preşedintele Parlamentului European s-a întâlnit cu prim-secretarul PS, Harlem Désir, cu care a discutat despre viitoarele alegeri europarlamentare din 2014, anunţă un membru al conducerii Partidului Socialist francez.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite