Maria Licciardi, „naşa” organizaţiei mafiote Camorra, a fost arestată în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carabinieri / FOTO Shutterstock
Carabinieri / FOTO Shutterstock

Maria Licciardi, considerată una dintre cele mai importante persoane din Camorra napoletană, a fost arestată de autorităţile italiene când se pregătea să se urce într-un avion cu destinaţia Spania

Luciana Lamorgese, ministrul de Interne al Italiei, a lăudat arestarea Mariei Licciardi, în vârstă de 70 de ani, de către poliţiştii italieni. Aceasta a fost încătuşată chiar când se pregătea să-şi înregistreze bagajele pentru călătorie.

„Nici măcar nu a clipit când ofiţerii au oprit-o şi i-au arătat mandatul semnat de procuratura din Napoli”, scrie agenţia italiană de presă ANSA.

Conform procurorilor din Napoli, Licciardi se specializează în extorcare în calitate de şefă a clanului Licciardi din cadrul organizaţiei mafiote Camorra.

Când a fost arestată pentru prima dată în 2001, Licciardi se află pe lista celor mai căutaţi 30 de italieni. A fost eliberată din închisoare în 2009.

Cunoscută printre mafioţi drept „a piccirella” (trad. - „cea mică”), Licciardi a fost una dintre câştigătoarele războiului sângeros dintre clanurile mafiote care au umplut străzile oraşului Napoli aproape în fiecare zi cu cadavre la începutul anilor 2000.

În 2009, procurorii din Napoli au descris-o pe Licciardi drept o adevărată „madrina” (trad. - „naşă”) a Camorra. Fratele ei era şeful clanului, iar ea participa la luarea deciziilor cu privire la operaţiunile întregii familii. Printre acestea se numără şantajarea micilor antreprenori locali, traficul de droguri şi deturnarea fondurilor publice destinate lucrărilor de infrastructură.

Tot săptămâna această, o operaţiune comună a poliţiştilor spanioli şi italieni a dus la arestarea lui Domenico Paviglianiti, suspectat că este unul dintre liderii puternicului clan mafiot 'Ndrangheta, în Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite