Marea Britanie trimite vehicule blindate şi sisteme anti-navă în Ucraina. Boris Johnson: Scopurile monstruoase ale lui Putin sunt zădărnicite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bpris Johnson vorbeşte despre respingerea armatei ruse din Ucraina ca fiind ”cea mai mare faptă de arme din secolul XXI” FOTO Twitter
Bpris Johnson vorbeşte despre respingerea armatei ruse din Ucraina ca fiind ”cea mai mare faptă de arme din secolul XXI” FOTO Twitter

Marea Britanie va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete anti-navă pentru a sprijini Ucraina, a anunţat, sâmbătă, Downing Street în urma discuţiilor dintre premierul Boris Johnson şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, transmite BBC.

”Ucraina a sfidat sorţii şi a respins forţele ruseşti de la porţile Kievului, realizând cea mai mare faptă de arme din secolul XXI”, a declarat Boris Johnson, sâmbătă, după întâlnirea cu Volodimir Zelenski de la Kiev, potrivit unui comunicat transmis de Downing Street. "

Datorită conducerii hotărâte a preşedintelui Zelenski şi a eroismului şi curajului invincibil al poporului ucrainean, scopurile monstruoase ale lui (Vladimir) Putin sunt zădărnicite", a adăugat premierul britanic. 

Prim-ministrul a anunţat o nouă asistenţă militară de 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete anti-navă, pentru a sprijini Ucraina în această fază crucială, în timp ce asaltul ilegal al Rusiei continuă. 

Potrivit oficialilor britanici, nou ajutor se adaugă la echipamentele militare de înaltă calitate în valoare de 100 de milioane de lire sterline anunţate ieri, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, alte 800 de rachete antitanc şi muniţii de înaltă tehnologie pentru lovituri de precizie. 

Primul ministru a confirmat, de asemenea, un sprijin economic suplimentar, garantând o sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari [385 de milioane de lire sterline] în cadrul împrumuturilor acordate Ucrainei de Banca Mondială, ceea ce face ca garanţia noastră totală pentru împrumuturi să ajungă la 1 miliard de dolari. Această sumă se adaugă la cele 394 de milioane de lire sterline pe care Regatul Unit le-a oferit sub formă de granturi şi va contribui la asigurarea în continuare a serviciilor umanitare vitale pentru ucraineni. 

Anterior, un purtător de cuvânt a declarat că premierul a călătorit la Kiev pentru a stabili "un nou pachet de ajutor financiar şi militar".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite