Marea Britanie evacuează câini şi pisici din Kabul

0
0
Paul Farthing, fost soldat britanic care a înfiinţat un adăpost de animale în Kabul FOTO Nowzad
Paul Farthing, fost soldat britanic care a înfiinţat un adăpost de animale în Kabul FOTO Nowzad

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a anunţat miercuri că va autoriza evacuarea aeriană a câinilor şi pisicilor dintr-un adăpost înfiinţat la Kabul de un fost soldat din marină.

„Dacă aduce animalele, o să găsim un interval de aterizare pentru avionul lui”, a scris pe Twitter Ben Wallace, referindu-se la Paul Farthing, un fost soldat care a deschis un adăpost pentru animale în Kabul şi care vrea să le evacueze de acolo.

Farthing ar avea circa 140 de câini şi 60 de pisici.

În contextul în care mii de afgani încearcă cu disperare să fugă din ţară după venirea la putere a talibanilor, subiectul evacuării animalelor s-a aflat în centrul unei dezbateri în ultimele zile în Marea Britanie, relevă AFP.

Marţi, Wallace spunea că nu va „acorda prioritate animalelor în faţa bărbaţilor, femeilor şi copiilor care bat disperaţi la porţi”.

Declaraţia sa a stârnit critici. „Să-şi dea demisia”, a reacţionat Dominic Dyer, un activist pentru drepturile animalelor.

Potrivit lui Dyer, ministrul Ben Wallace a cedat pe acest subiect în urma intervenţiei premierului Boris Johnson.

Marea Britanie a evacuat peste 10.000 de persoane din Afganistan. Ministrul britanic de Externe Dominic Raab a declarat că termenul-limită pentru evacuări se încheie în ultimul minut al lunii august.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri