Marea Britanie: Ameninţarea teroristă de extremă dreapta este în creştere

0
Publicat:

Parlamentarii britanici sunt îngrijoraţi de ameninţarea tot mai mare pe care o reprezintă terorismul de extremă dreapta în Regatul Unit. Aceștia au cerut marţi armatei şi poliţiei să consolideze controalele interne.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Fenomenul terorismului de extremă dreapta a crescut considerabil și constant din 2017, potrivit unui raport anual al Comisiei parlamentare pentru informații și securitate. Foarte mulți tineri sub 24 de ani sunt în vizorul Serviciilor de informații interne britanice pentru legături cu terorismul de extremă dreapta, relatează Agerpres.

"Noua ameninţare a terorismului de extremă-dreapta este fragmentată şi complexă, alimentată din ce în ce mai mult de internet şi caracterizată de o populaţie expertă în tehnologie, formată în principal din bărbaţi tineri, mulţi dintre ei încă adolescenţi, care sunt de obicei 'terorişti auto-iniţiaţi'", se arată în raport.

Serviciile de combatere a terorismului au reușit să prevină 25 de atacuri în perioada 2017-2020. Dintre acestea, 8 aparțineau terorismului de extremă dreapta, motivațiile fiind unele foarte individualiste. 

Așadar, parlamentarii britanici insistă ca poliția și armata să depună mai mult efort pentru identificarea și eliminarea amenințărilor potențiale sau reale de extremă dreapta. Acest tip de extremiști sunt deseori interesați de cultura militară,arme sau de organizații de aplicare a legii, potrivit raportului. Ei se pot alătura poliției sau armatei ori să recruteze persoane care sunt deja în cadrul acestor instituții.

Comisia parlamentară britanică a criticat în trecut guvernul pentru că nu a investigat la timp posibila ingerință a Rusiei în viața politică britanică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite