Mai mulți oficiali guvernamentali din Ungaria riscă interzicerea intrării în SUA

0
Publicat:

Mai mulți foști oficiali și persoane apropiate Guvernului de la Budapesta ar putea fi afectați de un proiect de lege împotriva corupției al SUA, semnalează Europa Liberă, ediția din Ungaria.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Foști oficiali și actori apropiați Guvernului din Ungaria  ar putea fi, de asemenea, afectați de viitorul proiect de lege american care se concentrează pe corupție, pe baza căruia, dacă va fi adoptat de Congres, vor fi trecuți pe lista interzicerii vizelor. 

„Mișcarea este așteptată de mult. Deși nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, SUA ar fi trebuit să acționeze mult mai puternic când vine vorba de corupție, iar acesta este un pas bun. Acesta este probabil singurul limbaj pe care guvernul Orbán îl înțelege”, a declarat Dalibor Rohac, analist senior la American Enterprise Institute din Washington, pentru Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, proiectul de lege propus invocă Secțiunea 7031(c) din Legea privind operațiunile externe și programele conexe a Departamentului de Stat al SU, care prevede că oficialii guvernelor străine și membrii familiei lor nu sunt eligibili să intre în Statele Unite dacă Departamentul de Stat deține informații credibile că aceștia sunt implicați direct sau indirect în corupție gravă și/sau au fost implicați în încălcări grave ale drepturilor omului.

Proiectul legislativ care ar urma să îi afecteze și pe oficialii maghiari este în lucru, în SUA, încă din toamna anului trecut, iar mai mulți congresmeni și senatori americani se pregătesc să-l adopte în următoarele luni, indicând astfel că nu apreciază cu drag nivelul corupției din Ungaria.

Pentru adoptarea proiectului de lege va fi nevoie de votul majorității Congresului.

De asemenea, vicepreședintele Băncii Internaționale de Investiții cu sediul la Budapesta, Imre Laszlóczki ,cu origini rusești, a fost trecut miercuri, 12 aprilie, pe lista de sancțiuni a SUA.

De asemenea, potrivit sursei citate, numele celor implicați în aplicarea 7031(c) vor fi, de asemenea, afișate public pe site-ul web al Departamentului de Stat al SUA.

De altfel, raportul de țară al Departamentului de Stat al SUA din 2022 a inclus nivelul alarmant al corupției din Ungaria. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite