Mai multe persoane, date dispărute după naufragiul unui vas cu turişti pe Lacul Maggiore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vapor turistic care transporta peste 20 de persoane s-a răsturnat duminică în Lacul Maggiore, în nordul Italiei, mai mulţi pasageri fiind în continuare daţi dispăruţi după lăsarea întunericului, au anunţat pompierii, scrie AFP, citată de Agerpres.

Tragedia a avut loc pe lacul Maggiore FOTO Arhivă Adevărul
Tragedia a avut loc pe lacul Maggiore FOTO Arhivă Adevărul

Nouăsprezece persoane au fost salvate după ce vaporul s-a răsturnat în largul oraşului Lisanza, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Cari Luca.

Scafandri şi un elicopter caută "mai multe persoane date dispărute", a adăugat el. O înregistrare video a pompierilor, publicată pe site-ul cotidianului Corriere della Sera, arată elicopterul zburând deasupra apelor agitate, unde pluteau scaune şi alte resturi. Accidentul a fost cauzat de vremea nefavorabilă, potrivit Corriere della Sera.

Lacul Maggiore, situat în sudul Alpilor, este al doilea lac ca mărime din Italia şi o destinaţie turistică populară. 

Un nou naufragiu cu migranţi pe Mediterana. 14 persoane au murit şi alți 54 de migranţi au fost salvaţi în largul Tunisiei

La începutul lunii martie 2023, 14 migranţi proveniţi din ţări ale Africii subsahariene au murit înecaţi şi alţi 54 au fost salvaţi după ce ambarcaţiunea care-i transporta către Europa a naufragiat în largul oraşului tunisian Sfax, a anunţat garda de coastă tunisiană.

Tunisia, ţară africană aflată la mai puţin de 150 de kilometri de insula italiană Lampedusa, este una dintre ţările de tranzit pentru migranţii africani ce încearcă să ajungă în UE pe ruta mediteraneană.

Peste 21.000 de migranţi din ţările Africii sub-sahariene se află în prezent în Tunisia, ţară al cărei preşedinte, Kais Saied, a provocat proteste din partea UE şi ONU după ce a declarat că "hoardele" de migranţi ilegali au devenit o sursă de "violenţă şi crime", iar prezenţa lor în Tunisia face parte dintr-o "acţiune criminală" menită să schimbe compoziţia demografică a ţării sale.

Tunisia este însă şi o ţară de origine, nu doar de tranzit, a migraţiei clandestine către Europa. Potrivit datelor oficiale ale guvernului de la Roma, din cei circa 32.000 de migranţi care anul trecut au debarcat în Italia venind dinspre Tunisia, circa 18.000 erau chiar cetăţeni tunisieni.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite