MAE îi sfătuieşte pe turişti să evite călătoriile nocturne, rata furturilor auto fiind ridicată în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Ministerul de Externe pune la dispoziţia tuturor celor care au în plan o scurtă călătorie în străinătate, informaţii utile despre principalele destinaţii de vacanţă: Austria, Bulgaria şi Elveţia.

MAE îi avertizează pe cei care călătoresc în ţara vecină că rata furturilor este ridicată, astfel încât este recomandată o asigurare CASCO, transmite NewsIn.

MAE le recomandă românilor care pleacă în Austria să acorde o atenţie sporită asupra bunurilor personale, „întrucât se constată o rată crescută a furturilor, în special în această perioadă” şi să se informeze din timp, dacă se deplasează în landurile Tirol si Kärnten, unde „condiţiile meteo nefavorabile conduc deseori la impunerea unor restricţii de circulaţie”.

În Austria este obligatorie folosirea farurilor în timpul deplasării, iar în perioada 1 noiembrie – 15 aprilie este obligatoriu ca autoturismele să folosească pneuri de iarnă.

MAE informează că accesul pe autostradă se face în baza unei vignete (“Autobahn-Vignette”), care se lipeşte în mod obligatoriu pe parbrizul maşinii. Dacă această condiţie nu este respectată, amenda se ridică la 120 euro, achitaţi pe loc.

Românii mai sunt sfătuiţi să conducă prudent, deoarece poliţia bulgară „suspendă cu uşurinţă permisele de conducere”, scriu aceleaşi surse.

În Bulgaria nu este permisă folosirea aparatelor sau a dispozitivelor anti-radar, posesia acestora se pedepseşte cu amendă.

Pentru că rata furturilor auto este ridicată în Bulgaria, MAE nu recomandă călătoriile pe timp de noapte şi nici staţionarea maşinilor pe drumurile publice.

Românii care merg în Elveţia sunt preveniţi asupra faptului că la intrarea în Ţara Cantoanelor este „posibilă verificarea stării autoturismului astfel încât acesta să corespundă normelor tehnic, potrivit reglementărilor legale elveţiene. Se vor prezenta, la cererea autorităţilor de frontieră, documentele autoturismului, dovada proprietăţii, talonul de înmatriculare şi asigurarea (cartea verde)”, adaugă MAE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite