MAE a emis o atenţionare de călătorie în Grecia: Risc foarte mare de incendii forestiere

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Ministerul elen al Crizelor Climatice și al Protecției Civile a decis ridicarea nivelului de alertă la 4 - risc foarte mare de incendiu.

Incendiu în Grecia. FOTO arhivă Comisia Europeană
Incendiu în Grecia. FOTO arhivă Comisia Europeană

În zilele de 7, 8 şi 9 aprilie se aşteaptă intensificări semnificative ale vântului în diferite zone ale Republicii Elene (Egeea de Nord, Attica, de care aparţine capitala Atena, Evia, Insulele Ciclade, Insula Creta şi sudul Peninsulei Peloponez), arată MAE.

Decizia a fost luată în urma consultării cu experţi în meteorologie, care au analizat prognoza meteo pentru următoarele zile.

Pompierii și armata sunt în alertă

În zonele amintite e alertă, echipe mixte de pompieri şi reprezentanţi ai forţelor armate sunt  pregătite de intervenţie, inclusiv prin blocarea drumurilor, în cazul în care vor izbucni incendii.

Sumbătă, în mai puţin de 12 ore, s-au înregistrat peste 70 de focare de incendii de vegetaţie, care însă au fost stinse, neexistând victime datorită intervenţiei prompte a pompierilor şi a evacuării preventive a unor sate din Insula Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

 Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro și http://salonic.mae.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite