Macron: Marea Britanie nu reuşeşte să se ridice la înălţimea  „declaraţiile măreţe” privind tratamentul acordat refugiaţilor ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a criticat guvernul Marii Britanii pentru că nu a reuşit să se ridice la înălţimea „declaraţiilor sale măreţe” privind ajutorul acordat refugiaţilor ucraineni, scrie The Guardian.

Vorbind la sfârşitul summittului UE de la Versailles, Macron a criticat politica Marii Britanii în materie de vize, care cere solicitanţilor să le solicite personal fie la Bruxelles, fie la Paris.

„În ciuda tuturor declaraţiilor măreţe... guvernul britanic a continuat să aplice regulile actuale care înseamnă că nu-i întâmpină cu braţele deschise pe refugiaţii ucraineni care doreesc să ajungă pe teritoriul britanic, spunând că trebuie să parcurgă sute de kilometri pentru a solicita o viză”, relatează puublicaţia britanică.

„Aş fi vrut ca bărbaţii şi femeile ucrainene care au trecut prin experienţe groaznice şi au traversat Europa pentru a ajunge la familiile lor pe teritoriul Regatului Unit să fie trataţi mai bine”.

Ministerul de Interne al Regatului Unit a subliniat comentariile anterioare ale ministrului de interne Priti Patel, potrivit cărora Regatul Unit „face acum procesul mai rapid şi mai simplu” pentru primirea ucrainenilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite