Macron este pregătit să poarte discuţii cu Putin, doar în anumite circumstanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că este pregătit să meargă la Moscova pentru a discuta cu omologul său rus Vladimir Putin, însă doar în anumite circumstanţe.

Macron consideră că o călătorie în Rusia necesită în prezent condiţii prealabile, adică gesturi din partea preşedintelui rus, relatează Agerpres.

"Cred că o călătorie în Rusia astăzi necesită condiţii prealabile, adică gesturi din partea preşedintelui Putin. Nu voi merge acolo pur şi simplu", a declarat preşedintele Macron.

Preşedintele francez doreşte să vorbească cu Putin despre probleme umanitare, protecţia prizonierilor ucraineni şi securitatea alimentară. Macron a spus şi că este la latitudinea Kievului să decidă dacă ar trebui să facă concesii teritoriale cu Rusia pentru oprirea războiului. 

"Cred că astăzi este de datoria noastră să fim de partea valorilor noastre, a dreptului internaţional şi, prin urmare, a Ucrainei. Este nevoie de ajutor pentru a permite Ucrainei să persevereze. Dar nu este sarcina noastră să decidem în locul ucrainenilor asupra condiţiilor pentru încheierea acestui război. La un moment dat, trebuie să existe fie o victorie militară, fie negocieri, a spus preşedintele Franţei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite