Lovitură cu cu drone împotriva bazei aeriene ruse de la Borisoglebsk

0
Publicat:

Direcția Principală de Informații Militare (GUR) ucraineană este probabil responsabilă pentru o lovitură cu drone împotriva bazei aeriene Borisoglebsk din regiunea Voronej, în noaptea de 8 spre 9 aprilie.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Purtătorul de cuvânt al GUR, Andriy Yusov, a declarat pentru Radio Europa Liberă / Radio Liberty (RFE/RL ) că două drone nespecificate au lovit centrul de aviație din Borisoglebsk, care se pare că antrenează piloții ruși de pe bombardiere din prima linie și echipajele de zbor ale aviației de atac, iar informațiile preliminare sugerează că lovitura a deteriorat echipamente nespecificate ale bazei aeriene.

Sursa de știri ucraineană RBK-Ucraina a citat propria sa sursă din cadrul GUR, confirmând că loviturile de la Borisoglebsk au fost o operațiune GUR. Imaginile geolocalizate publicate pe 9 aprilie arată o dronă lovind baza aeriană. Surse ruse au raportat că o dronă ucraineană a lovit fațada centrului de pregătire a aviației Chlakov din apropierea bazei aeriene, iar o altă dronă a lovit același loc o oră mai târziu, producând pagube doar exteriorului clădirii. ISW nu a observat încă o confirmare vizuală a tipului și amplorii daunelor cauzate de lovitura cu drone.

De asemenea, Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a anunțat pe 9 aprilie că a transferat în Ucraina, pe 4 aprilie, aproximativ o cantitate de arme de calibru mic și muniție aferente înarmării unei brigăzi, confiscate de la Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran.

CENTCOM a raportat că guvernul SUA a transferat peste 5.000 de AK-47, mitraliere, puști cu lunetă, RPG-7 și peste 500.000 de cartușe de muniție de 7,62 mm pentru armata ucraineană.

CENTCOM a declarat că a obținut aceste muniții la 1 decembrie 2023 printr-o cerere de confiscare civilă a Departamentului de Justiție (DoJ) deschisă împotriva IRGC în iulie 2023.

CNN a raportat că CENTCOM a transferat deja peste un milion de cartușe confiscate de la IRGC către Ucraina, din octombrie 2023.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite