LIVE TEXT | Război în Ucraina. Planul lui Zelenski pentru a obține pacea. Atacuri cu rachete în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este a 265-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus în cadrul unui discurs susținut prin videoconferință la summitul G20 din Bali un plan de place în zece puncte, dar Rusia l-a respins, considerându-l „nerealist”. Rusia a vizat din nou cu rachete infrastructura energetică a Ucrainei.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

UPDATE 19.41 Rusia a lansat aproximativ 100 de rachete asupra Ucrainei

Un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene a transmis că Rusia a lansat, marți, aproximativ 100 de rachete asupra Ucrainei, fiind vizate infrastructurile energetice din diverse regiuni.

„Au fost trase circa o sute de rachete (...) dinspre Marea Caspică, regiunea (rusă) Rostov" şi, totodată, „din Marea Neagră”, a afirmat Iuri Ignat în direct la televiziunea ucraineană. Detalii aici

UPDATE 19.04 Mai multe localități din Republica Moldova, în beznă din cauza bombardamentelor ruse în Ucraina

Mai multe localități din Republica Moldova nu au curent ca urmare a bombardamentelor ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina, de marți. Ministrul Infrastructurii susține că se lucrează în vederea soluționării problemei.

Pana de curent a vizat mai multe localități și a avut loc după ce liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-au deconectat din cauza bombardamente de marți ale armatei ruse în Ucraina, potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Detalii aici

UPDATE 19.02 Mai multe regiuni ucrainene au rămas fără curent electric

Atacurile cu rachete efectuate marți de ruși în Ucraina au vizat în principal infrastructura energetică.

La Rivne (vest), primarul Oleksandr Tretiak a anunţat „un atac asupra unui sit esenţial”, fără a da mai multe detalii. „Oraşul este în parte fără electricitate”, a deplâns el, citat de AFP.

Aceeaşi situaţie se înregistrează în oraşul Kremenciuk, în centrul Ucrainei, unde primăria a deplâns „un atac asupra unei infrastructuri critice de lângă” oraș, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Oraşul Hmelniţki, situat de asemenea în centrul Ucrainei, a fost vizat de „două atacuri”, a anunţat guvernatorul regional Serhii Hamalîi. Detalii aici

UPDATE 17.48 Rusia recrutează străini încarcerați în închisorile sale: Cazul studentului zambian ucis în Ucraina

Un oficial de la Kiev acuză Moscova că a trimis la război africani deţinuţi în Rusia. Acuzația survine după ce un student zambian a murit în luptă deși ar fi trebuit să efectueze o pedeapsă cu închisoarea în apropiere de capitala Rusiei.

„Putin trimite cetăţeni africani încarceraţi în Rusia la război în Ucraina”, a denunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt a Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Zambia a anunţat că a cerut explicaţii Rusiei „privind circumstanţele în care un cetăţean zambian, care ispăşea o pedeapsă cu închisoarea la Moscova, a putut fi recrutat pentru a lupta în Ucraina şi şi-a pierdut viaţa”, transmite AFP, potrivit Agerpres. Detalii aici

UPDATE 17.24 Olaf Scholz: Retragerea trupelor ruse din Ucraina este singura soluție pentru încheierea războiului

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi - în cadrul summitului G20, care se desfăşoară în insula Bali (Indonezia) - că mai devreme sau mai târziu Rusia va trebui să accepte că retragerea trupelor sale din Ucraina este singura soluţie a acestui conflict, potrivit EFE.

„Până la urmă va trebui să vină momentul în care Rusia să recunoască şi să accepte că trebuie să iasă din această situaţie, iar una dintre cerinţe este retragerea trupelor” de pe teritoriul Ucrainei, a afirmat Scholz într-o conferinţă de presă.

Referitor la propunerea în zece puncte pentru a se ajunge la pace în Ucraina prezentată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cancelarul german a reiterat că „ceea ce este important acum este ca Rusia să pună capăt războiului de agresiune şi să-şi retragă trupele”Detalii aici

UPDATE 16.57 De ce echipamente ar mai avea nevoie armata ucraineană pentru a avea un avantaj în luptă, potrivit unui comandant

Forțele ruse, care se bazează pe volum, nu efectuează operațiuni militare nocturne, de aceea Ucraina ar avea un avantaj în luptă dacă ar dispune de echipamente cu vedere nocturnă, spune comandantul Forțelor Speciale Ucrainene.

În luptele cu Rusia „vedem că forțele ruse, ca forțe de masă, de volum, nu efectuează operațiuni de luptă pe timp de noapte. Prin urmare, ar trebui să acoperim această lipsă”, a declarat generalul Viktor Horenko, comandantul Forțelor Speciale ale Ucrainei, în cadrul podcastului „War on rocks”. Detalii aici

UPDATE 16.54 Miniștrii Apărării din UE se reunesc la Bruxelles. Germania și Spania și-au anunțat planurile pentru formarea a mii de soldați ucraineni

Miniştrii Apărării din Germania şi Spania şi-au anunţat marţi proiectele de formare a mii de militari ucraineni în cadrul programului UE pentru susţinerea ripostei Kievului împotriva Rusiei, relatează AFP.

Uniunea Europeană a lansat cea mai mare misiune de instruire militară din istoria sa, care vizează formarea şi antrenarea a 15.000 de soldaţi ucraineni în diferite state membre.

„În mai puţin de trei luni, această misiune va fi operaţională. Este un timp record pentru europeni”, a subliniat şeful diplomaţiei europene, spaniolul Josep Borrell, la sosirea la o reuniune a miniştrilor Apărării din UE, la Bruxelles.

Germania prevede formarea a 5.000 de militari într-un „evantai larg de competenţe”, a anunţat ministrul Apărării Christine Lambrecht.

Omoloaga sa spaniolă, Margarita Robles, a precizat că ţara sa va forma 400 de soldaţi ucraineni la fiecare două luni, respectiv 2.400 pe an, la Toledo. Detalii aici

UPDATE 16.38 Rușii susțin că și-au încheiat retragerea din Nova Kahovka

Ocupanții ruși au anunțat marți că s-au retras din orașul Nova Kahovka, situat în centrul regiunii Herson, pe malul stâng al fluviului Nipru.

„Angajații administrației publice (de ocupație, n. red.) Nova Kahovka, instituțiilor de stat și municipale au părăsit de asemenea orașul și s-au transferat în locuri sigure”, au precizat autoritățile instalate de ruși în acest oraș cu o populație de 45.000 de locuitori înainte de declanșarea războiului. Detalii aici

UPDATE 16.20 100.000 de nord-coreeni vor lupta alături de ruși în Ucraina

Presa de propagandă din Rusia susține că mai mulți cetățeni străini au vrut să lupte în Ucraina, dar legea rusă ar fi interzis acest lucru. Între timp, „situația s-a schimbat”, susțin propagandiștii lui Putin, potrivit cărora 100.000 de nord coreeni vor merge pe front. Detalii aici

UPDATE 16.15 Atac cu rachete la Kiev: Două blocuri de locuințe au fost lovite de ruși

Două blocuri de locuințe au fost lovite în urma unui atac cu rachete efectuat marți de ruși asupra Kievului, capitala Ucrainei, relatează presa locală.

Potrivit administrației militare a orașului, patru rachete rusești au fost doborâte și nu și-au mai atins țintele din Kiev.

Sirenele antiaeriene răsună în întreaga Ucraină. Detalii aici

UPDATE 15.41 Mister în jurul unei mitraliere folosite de soldații ucraineni. Arma e fabricată în China

Pe rețelele sociale a fost publicată o fotografie în care este devoalată o armă aflată în dotarea armatei ucrainene, de fabricație chinezească, dar originile ei sunt total necunoscute.

Pagina Ukraine Weapons Tracker prezintă o mitralieră W85, cu muniție de 12.7x108 mm, de fabricație chineză, dar care poate folosi muniție de sorginte sovietică, armă ce se află în dotarea forțelor armate ucrainene.

Nu se știe până în prezent cum a apărut această armă în mâna forțelor ucrainene, iar misterul este adâncit și de faptul că China este recunoscută că nu a condamnat războiul de agresiune dus de Putin în Ucraina. Detalii aici

UPDATE 15.38 Ocupanții ruși intenționează să golească de locuitori trei orașe din regiunea Luhansk

Ocupanții ruși intenționează să mute toți locuitorii orașelor Kreminna, Severodonețk și Rubijne în alte localități din regiunea Luhansk, situată în estul Ucrainei, afirmă Statul Major al Armatei Ucrainene.

Aceste evacuări în masă ar fi cauzate de situația umanitară gravă din cele trei orașe. „Din cauza situației umanitare grave din regiunea Luhansk, ocupanții intenționează să efectueze o evacuare completă a civililor din Kreminna, Severodonețk și Rubijne”, precizează sursa citată. Detalii aici

UPDATE 14.55 Reacția Rusiei la condițiile de pace propuse de Ucraina

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a apreciat marţi, în marja summitului G20 din Indonezia, drept „nerealiste” condiţiile avansate de Ucraina pentru începerea convorbirilor care să ducă la încheierea războiului.

Lavrov a afirmat că a semnalat aceasta preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz în cadrul unor „scurte convorbiri" în marja G20. Detalii aici

UPDATE 14.47 Imperiul trebuie să se stingă: înfrângerea militară a lui Putin, singura cale spre schimbare în Rusia

În cel puțin o privință rușii aflați în exil azi se deosebesc de predecesorii lor din secolul XX: ei au părăsit Rusia din pricina unui război imperialist de cucerire, scrie Anne Applebaum într-un articol în care argumentează de ce înfrângerea militară a lui Putin în Ucraina, concomitent cu sfârșitul ambițiilor imperiale, poate fi o șansă a Rusiei pentru modernizare și un viitor mai bun.

În cartea sa „Empire must die”, Mihail Zygar, scriitor și fondatorul postului independent de televiziune „Tv Rain” (care în prezent emite din afara Rusiei), a relatat despre emigranții politici de la începutul secolului XX – care au plecat în număr atât de mare că în Rusia a început să se discute despre „apariția unei societăți civile ruse alternative””.

Doar că rușii liberali de acea vreme, ca și cei care le-au urmat, notează Applebaum, aveau un punct orb important: nu făceau legătura dintre imperialism și autocrație. Detalii aici

UPDATE 14.07 Reacția Rusiei la condițiile de pace propuse de Ucraina

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a apreciat marţi, în marja summitului G20 din Indonezia, drept „nerealiste” condiţiile avansate de Ucraina pentru începerea convorbirilor care să ducă la încheierea războiului, relatează France Presse, conform Agerpres.

„Toate problemele provin din partea ucraineană, care refuză categoric negocieri şi avansează revendicări manifest nerealiste şi neadecvate situaţiei" din teren, a declarat el. Detalii aici 

UPDATE 13.56 Arma secretă a Ucrainei, medicii din linia întâi: „Este imposibil să te obișnuiești”

În sudul Ucrainei, orașul Herson a fost eliberat, însă în est, aproape de granița cu Rusia, luptele continuă și numărul victimelor crește. Într-un centru de traumatologie, sub atacurile zilnice rusești, o echipă de medici, dintre care mulți s-au oferit voluntari la începutul războiului, salvează vieți, relatează BBC.

Sângele, fierul, transpirația și murdăria sunt îmbibate în pereții și podelele spitalului de campanie din Ucraina. Oricât de mult curăță personalul medical al armatei ucrainene, un miros metalic bântuie locul.

„Chiar și atunci când speli sângele și stropești cu peroxid, există întotdeauna acest miros. Nu-l uiți niciodată", a declarat Valeria, 21 de ani, asistenta unui anestezist. Detalii aici

UPDATE 13.53 Henicesk, noul centru de comandă și administrație al ocupanților ruși din regiunea Herson

Centrul de comandă și administrație al ocupanților ruși din regiunea Herson a fost stabilit la Henicesk, o localitate situată pe malul Mării Azov, după retragerea pe malul stâng al fluviului Nipru.

„Alegerea acestei zone ca centru de comandă sugerează prioritățile și preocupările comandanților ruși în timp ce consolidează apărarea în sudul Ucrainei”, observă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea sa de marți asupra războiului din Ucraina.

În ceea ce privește Henicesk, acest oraș de circa 20.000 de locuitori înainte de declanșarea invaziei, pe 24 februarie, se află atât în afara razei lansatoarelor de rachete HIMARS folosite de ucraineni, cât și în apropierea liniilor de aprovizionare și întăriri dinspre Peninsula Crimeea. Detalii aici

UPDATE 12.57 Președintele FIFA face apel la încetarea focului în Ucraina în perioada desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a făcut apel marţi la o încetare a focului timp de o lună în Ucraina, pe durata Cupei Mondiale de fotbal 2022 (20 noiembrie-18 decembrie), asigurând că sportul poate juca un rol unificator, informează AFP.

„Apelul meu către voi toţi este de a reflecta la o încetare temporară a focului de o lună, pe durata Cupei Mondiale”, a declarat Infantino cu ocazia unui dineu al responsabililor G20 reuniţi pe insula indoneziană Bali. Detalii aici

UPDATE 12.51 Încă aproape 50 de localități au fost eliberate în Ucraina

Armata ucraineană îşi continuă ofensiva de recucerire a zonelor ocupate de Rusia în sudul ţării şi a reuşit să preia sub controlul său aproape 50 de aşezări în regiunea Nikolaev (Mikolaiv), învecinată cu Herson (sud), a cărei capitală este deja controlată de Kiev, relatează EFE.

„Deja putem spune că în 48 de aşezări care au fost sub ocupaţie, livrăm acum ajutor umanitar la capacitate maximă”, a declarat marţi şeful administraţiei militare din regiunea Nikolaev, Vitali Kim, citat de media locale.

Responsabilul ucrainean a spus, însă, că în zonele recuperate nu există nici alimentare cu apă, nici electricitate şi nici sisteme de comunicaţii.

În zilele următoare, „forţele de securitate vor avea timp să finalizeze măsurile de stabilizare, astfel încât tehnicienii să poată restabili comunicaţiile, semnalul de televiziune şi sistemele de distribuire a agentului termic”, a declarat Kim. Detalii aici

UPDATE 11.35 Soldații ruși au traversat dezbrăcați Niprul: „Ce-i așteaptă, haine călduroase sau lovituri HIMARS?”

Armata ucraineană a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care se văd hainele și armele lăsate de mai mulți soldați ruși care au ales să traverseze Niprul înot, cel mai probabil pentru a nu rămâne în partea eliberată de ucraineni a regiunii Herson.

„Ocupanții ruși și-au dat jos uniformele și au traversat înot Niprul. Hai să ghicim ce îi așteaptă pe partea cealaltă: haine călduroase sau lovituri HIMARS?”, scrie ministerul ucrainean al apărării pe Twitter. Detalii aici

UPDATE 11.33 Ursula von der Leyen, la summitul G20: Rusia utilizează gazul ca armă

Moscova este mai interesată de utilizarea gazului ca armă - chiar dacă acest lucru înseamnă distrugerea, nu comercializarea lui - ca răspuns la sancţiunile occidentale contra Rusiei după invadarea Ucrainei, a declarat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul primei sesiuni a summitului G20 găzduit de Indonezia.

„Vedem că Rusia îşi arde gazul mai degrabă decât îl vinde”, a subliniat Von der Leyen.

Potrivit şefei executivului comunitar, comportamentul Rusiei „creează penurie pe pieţele energetice mondiale şi cauzează explozia preţurilor”Detalii aici

UPDATE 10.41 General american: „Începe eliberarea Crimeei”

Generalul Hodges explică de ce Crimeea poate fi rapid recucerită cu ajutorul sistemelor HIMARS după eliberarea orașului Herson.

După ce a declarat că forțele armate ale Ucrainei pot elibera teritoriile capturate de Rusia după 23 februarie până la sfârșitul acestui an, iar până în vara lui 2023, militarii Kievului vor scoate din mâinile rușilor și Crimeea, fostul comandant al US Army din Europa, generalul Ben Hodges, a venit cu o serie de precizări în care nuanțează ce atuuri au ucrainenii după cucerirea Hersonului. Detalii aici

UPDATE 09.58 Planul lui Zelenski pentru a obține pacea cu Rusia. Cele 10 puncte propuse liderilor G20

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut marţi liderilor G20, reuniţi în Indonezia, să-şi depăşească divizările şi să devină „co-creatori ai păcii” pentru a pune capăt războiului „distructiv” dus de Rusia.

Volodimir Zelenski a fost unul dintre primii lideri care au luat cuvântul, prin videoconferință, la reunirea liderilor G20, de pe insula indoneziană Bali. Liderul ucrainean spune că războiul poate fi oprit și a propus un plan de pace în 10 puncte, la summitul la care Rusia este reprezentată de Serghei Lavrov. Detalii aici

UPDATE 09.07 Putin, un agent al haosului: Amenințări, minciuni și întoarceri la 180 de grade

De ani de zile, Vladimir Putin duce o politică inconsecventă, cu minciuni și răzgândiri, șantaj și dezbinări, ceea ce îi face pe mulți să creadă că Rusia este o țară imprevizibilă.

În ultimele zile, Rusia s-a retras din acordul privind tranzitul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, apoi s-a răzgândit. De asemenea, a enunțat în repetate rânduri amenințări despre utilizarea armelor nucleare, după care și-a schimbat discursul și a adoptat limbajul neproliferării. Săptămâna trecută, Putin le-a ordonat soldaților ruși, prin vocea ministrului Apărării Serghei Șoigu, să se retragă din orașul Herson și din toate localitățile situate pe malul drept al fluviului Nipru din regiunea cu același nume la doar câteva săptămâni după ce susținuse că acest teritoriu va face parte din Rusia „pentru totdeauna”, scrie Politico.

Cum ar trebui să interpreteze lumea declarațiile, acțiunile și semnalele extrem de contradictorii ale lui liderului de la Kremlin? Detalii aici

UPDATE 08.11 Condițiile puse de Ucraina pentru pace cu Rusia. Mesajul șefului armatei pentru SUA

Comandantul armatei ucrainene a transmis un mesaj Statelor Unite ale Americii prin care explică ce condiții pune pentru ca armata pe care o conduce să ia în calcul pacea cu Rusia.

Valeri Zalujnii i-a spus omologului său american, generalul Mark Milley, că Ucraina se va gândi la pace doar în momentul în care va elibera întregul teritoriu ucrainean de sub ocupația rusă, scrie CNN. Detalii aici

UPDATE 07.12 Întâlnire Macron-Jinping. Francezul a pledat pentru colaborare împotriva războiului din Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut marţi omologului său chinez, Xi Jinping, să îşi unească forţele împotriva războiului din Ucraina şi să facă apel la preşedintele Putin pentru a „reveni la masa negocierilor”.

Acesta a subliniat că stabilitatea mondială este, de asemenea, în interesul Chinei, informează AFP. Detalii aici

UPDATE 05.30 Volodimir Zelenski se va adresa Summit-ului G20

Marți începe Summit-ul G20 de la Bali. Volodimir Zelenski va lua parte prin video conferință și se va adresa tuturor celor prezenți, printre care se va afla și ministrul rus de externe Serghei Lavrov. 

Unul din principalele subiecte de discuții va fi războiul din Ucraina și cel mai probabil Zelenski va sublinia modul prin care Rusia a luat zeci de mii de ostatici ucraineni pe care i-a transportat în Rusia. 

UPDATE 05.00 Premierul britanic Sunak afirmă că Rusia devine un „stat paria” care participă la Summitul G20

Premierul britanic Rishi Sunak a afirmat, luni, că Rusia devine un "stat paria" și Putin nu este prezent la G20 peentru a-și asuma responsabilitatea acțiunilor sale. 

Este revelator faptul că Putin nu este acolo. Rusia devine un stat paria şi el nu este acolo pentru a-şi asuma responsabilitatea pentru ceea ce face”, a declarat Sunak reporterilor, potrivit PA. Detalii aici

UPDATE 04.00 Cancelarul Scholz a salutat poziţia liderilor american şi chinez în privinţa utilizării armelor nucleare

Cancelarul german Olaf Scholz a salutat mesajul transmis de către președinții SUA și Chinei, privind utilizarea armelor nucleare. Cei doi lideri s-au pus de acord că o amenințare nucleară este calificată ca fiind o „linie roșie” pe care nimeni nu trebuie să o depășească.

Cancelarul Olaf Scholz a subliniat că este important „că cei doi au dezvoltat din nou această claritate că utilizarea armelor nucleare ar trebui exclusă şi este o linie roşie care nu trebuie depăşită”. Detalii aici

UPDATE 03.45 ONU: Adunarea Generală a votat o rezoluţie pentru ca Rusia să plătească despăgubiri de război Ucrainei

Adunarea Generală a ONU a adoptat luni o rezoluţie neobligatorie în favoarea creării unui mecanism de despăgubire pentru distrugerile, de natură umană şi materială, cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, informează AFP.

Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde Rusia are drept de veto, Moscova nu s-a putut opune adoptării acestei rezoluţii susţinute de Ucraina, Canada, Ţările de Jos şi Guatemala, care a primit 94 de voturi, mai puţin decât cele 143 de condamnare a anexărilor ilegale ale Rusiei pe 12 octombrie, potrivit Agerpres.

Împotrivă au votat 14 ţări, printre care Rusia, China, Cuba, Mali sau Etiopia şi s-au abţinut 73 de ţări, în principal de pe continentul african, dar şi Brazilia, Israel sau India. Detalii aici

UPDATE 03.00 UE a livrat Ucrainei un ajutor militar de peste 8 miliarde de euro, afirmă Borrell

Șeful politicii externe din blocul comunitar, Josep Borrell, a afirmat, luni, că Uniunea Europeană și statele membre au ajutat Ucraina cu echipamente militare de peste 8 miliarde de euro, de la începutul invaziei ruse. Detalii aici

UPDATE 02.44 Zelenski acuză forţele ruse că au distrus toată infrastructura crucială din Herson

Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială”, a declarat Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.

Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse”, a adăugat președintele ucrainean, potrivit Agerpres. Detalii aici

UPDATE 02.00 SUA vizează lanţul de aprovizionare militar rusesc în cele mai recente sancţiuni adoptate

SUA a impus noi sancțiuni unor companii despre care susțin că ar ajuta Moscova să facă rost de arme pe care le utilizează în războiul declanșat pe teritoriul Ucrainei.

Printre companiile sancționat de americani, luni, este vizată și compania rusă Milandr, companie specializată în fabricarea și producerea de microelectronice. De asemenea, se mai regăsesc în lista de sancțiuni alte trei companii asociate firmei din Armenia, Elveția și Taiwan. Detalii aici

UPDATE 01.35 Kievul afirmă că Rusia a distrus o centrală electrică de primă importanţă în Herson înainte de retragerea sa

Operatorul ucrainean de energie Ukrenergo, a declarat luni că Rusia a distrus o centrală electrică extrem de importantă în Herson, odată cu retragerea trupelor din oraș și de pe malul drept al râului Nipru.

Centrala energetică ce furniza electricitate pentru tot malul drept din regiunea Herson şi pentru o parte importantă din regiunea Nicolaev (Mikolaiv) este practic distrusă”, a scris preşedintele Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, pe Facebook, potrivit Agerpres. Detalii aici

UPDATE 00.00 American capturat de ruși, eliberat la Herson, potrivit unui oficial ucrainean

Un membru al parlamentului ucrainean a anunțat, luni, că un cetățean american a fost eliberat de către ruși după revenirea armatei ucrainene în Herson.

Odată cu eliberarea Hersonului, unul dintre prizonieri a fost eliberat, un cetățean american Suedi Murekezi. Acesta apărase independența țării noastre, pentru care a fost arestat”, a declarat Aleksandr Kovaliov. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite