Cancelarul Scholz a salutat poziţia liderilor american şi chinez în privinţa utilizării armelor nucleare

0
Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz a salutat mesajul transmis de către președinții SUA și Chinei, privind utilizarea armelor nucleare. Cei doi lideri s-au pus de acord că o amenințare nucleară este calificată ca fiind o "linie roșie" pe care nimeni nu trebuie să o depășească.

Cancelarul Scholz a salutat poziţia liderilor american şi chinez  FOTO EPA EFE
Cancelarul Scholz a salutat poziţia liderilor american şi chinez FOTO EPA EFE

Liderul american Joe Biden s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Kinping, cu care a discutat despre amenințările nucleare din ultima perioadă în actualul context al conflictului militar din Ucraina. Cei doi lideri au căzut de acord că un "război nuclear nu ar trebui să fie niciodată purtat", inclusiv în Ucraina, potrivit Casei Albe, potrivit Agerpres.

Cancelarul Olaf Scholz a subliniat că este important "că cei doi au dezvoltat din nou această claritate că utilizarea armelor nucleare ar trebui exclusă şi este o linie roşie care nu trebuie depăşită".

Scholz a ajuns pe insula Bali, după mai multe vizite în Vietnam și Singapore. El va participa la Summitul G20 în care se întâlnesc principalele puteri economice la nivel global. Summitul va avea loc începând de marți, cel mai important subiect fiind în continuare conflictul militar dintre Rusia și Ucraina.

La G20 vor lua parte ministrul de externe rus Serghei Lavrov, din partea Rusiei și liderul ucrainean Volodimir Zelenski, prin video conferință. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite