Lituania opreşte transportul feroviar spre Kalingrad pentru anumite mărfuri ruseşti

0
0
foto shutterstock
foto shutterstock

Lituania a luat decizia de a suspenda tranzitul către Kalingrad pentru anumite mărfuri ruseşti al căror volum a atins limitele planificate.

Teritoriul rusesc Kalingrad se află între Polonia şi Lituania şi este aprovizionat de cele mai multe ori cu ajutorul trenurilor din Rusia continentală. Căile ferate lituaniene au anunţat, miercuri, că suspendă tranzitul către Kalingrad. Va fi suspendat tranzitul pentru produsele din fier, oţel, chereastea, etilengicol şi îngrăşăminte. 

"Mediile unor coduri de produse au fost deja atinse", a declarat transportatorul public feroviar lituanian intervievat de AFP, relatează Agerpres.

Tranzitul feroviar spre Kalingrad a fost reluat în luna iulie, fiind autorizat de UE după săptămâni de tensiuni cu Moscova. Conducerea de la Moscova a descris atitudinea Lituaniei drept o blocadă mpusă regiunii Kalingrad.

Lituania calculează volumele de marfă pe baza mediei mărfurilor transportate pe calea ferată în ultimii 3 ani.

"Atunci când cantitatea de mărfuri specifice transportată atinge mediile anuale fixe, cererile de transport sunt respinse şi transportul acestora nu se efectuează", afirmă sursa citată. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite